DOMAĆE BRESKVE

GORAN SLAVIČEK Friško ubrane breskve u voćnjaku u Donjem Mihaljevcu

Guštanje u svježim breskvama s čakovečkog sajma

Krenula je sezona bresaka, ukusnog i sočnog voća popularnog
tijekom ljetnih mjeseci. Raznih sorata, oblika i mirisa breskve
su omiljeno voće brojnih građana, a nama pak su za oko zapele
svježe ubrane breskve na današnjem čakovečkom sajmu. 

>> FOTO Sezonsko voće i povrće preplavilo sajam

– Evo, jutros su friško ubrane u voćnjaku u Donjem Mihaljevcu.
Cijena im je 3 eura za kilogram. Ove godine su nešto slabije
rodile zbog mraza, ali i općenito nepovoljnih vremenskih uvjeta,
rekao nam je Goran Slaviček iz Preloga koji je
brigu oko voćnjaka nedavno preuzeo od oca koji se time bavio
punih 30 godina. Pored voća, uzgaja i povrće, a bavi se i uzgojem
cvijeća, i to krizantema, zajedno sa suprugom
Marijom.

Kada birate breskve potražite plodove koji su čvrsti. Kožica
treba biti glatka, bez oštećenja ili nabora. Breskve bi trebale
imati ugodan miris, što ukazuje na njihovu zrelost. Svestrano su
voće te se mogu koristiti na različite načine. Možete ih jesti
svježe, dodavati u voćne salate, koristiti u pripremi pekmeza,
džemova, kolača ili voćnih smoothieja. Također, se mogu peći,
grillati ili koristiti u slanim jelima, poput salata. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije