IZLOŽBA

OTVORENJE IZLOŽBE Porinuće brodova Branka Srpaka – uspjelo!

Izloženo brodovlje – jedrenjaci, barka i kruzer, njih 12, tek su dijelić Brankovog brodomaketarskog opusa

Otvaranje neke izložbe pamti se po broju okupljenog mnoštva, neke po kilometrima medijskih najava, neke po isiljenim odjecima, a ima i onih koje pamtimo po neobičnoj konferansi, srdačnosti, duhovitosti ili važnim osobama koje su događaj obogatile i učinile vrijednim.

Izložbu čini vrijednom i posebnom i tematika koja se izlaže, osobito ako je ona nesvakodnevna, još više ako je rezultat ljudskih ruku i uma bez velike pomoći tehnologija ili umjetne inteligencije. Sve ovo potonje dogodilo se i popratilo otvaranje izložbe “Moji brodovi” brodomaketara Branka Srpaka jučer u Murskom Središću.

Kratki govorni program obilježila su braća Srpak, Dražen u svojstvu rezulutnog, praksom potvrđenog i djelatnog gradonačelnika i saborskog zastupnika, Branko u ulozi autora i strpljivog majstora svega izloženog. Izloženo brodovlje – jedrenjaci, barka i kruzer, njih 12, tek su dijelić Brankovog brodomaketarskog opusa koji traje duže od pedeset godina.

Za detalje koji su stavili poseban pečat na brodarsku večer zahvalnost ide Leoni Balent i Nenadu Srpaku koji su pjesmom i glazbom (Kud plovi ovaj brod, Vehni, vehni fijolica) izložbi pridodali zavidan umjetnički duh, spontanošću osvojili publiku, a u njoj i Vladimira Varšića sa sjajnom improvizacijskom izvedbom pjesme “Meni moja grla piše”. Nije izložba neki događaj bez tanjura i kupice pa je bilo i kolača puno vrsta, lakšiš i žešćih pića, a bilo je i nadahnutih komaraca.

Branko je izložbu postavio u prostoru TIC-a, na bivšem autobusnom kolodvoru u Murskom Središću. Postav još traje. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije