Odabran najbolji poslovni plan u Međimurskoj županiji

Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA d.o.o. u prostoru Tehnološko inovacijskog centra Međimurje u Čakovcu, u utorak 4. srpnja, organizirala je proglašenje pobjednika natjecanja za najbolji poslovni plan INTERINO BIZPLAN CONTEST. Riječ je o natjecanju u okviru projekta INTERINO – Prekogranična integracija znanja, kompetencija i inovacija financiranog iz IPA programa prekogranične suradnje Slovenija –Hrvatska.

Natjecanje je bilo otvoreno za poduzetnike početnike, potencijalne poduzetnike te studente koji su kandidirali svoje poslovne ideje, a za 12 odabranih prijavitelja organizirana je petodnevna edukacija za izradu poslovnog plana  pod stručnim vodstvom iskusnih  eksperata.

Stručna komisija je ocijenila poslovne planove te je najbolje ocijenjeni poslovni plan, tj. pobjednik natjecanja INTERINO BIZPLAN CONTEST za područje Međimurske županije – poslovni plan za projekt Bežično i automatsko određivanje početka, obroka i rokova navodnjavanja poljoprivrednih kultura kojeg je izradio poduzetnički tim u sastavu Irena Kipke, Lovro Damiš, Zoran Lovrek, Nikola Novak i Nikola Aleksić.

Drugo mjesto osvojio je poslovni plan za projekt SMS pčelarska vaga s GSM modulom i solarnim napajanjem,  a treće projekt Odaberi Sport. Priznanja poduzetničkim timovima uručio je župan Međimurske županije Ivan Perhoč, a tri prvoplasirana poslovna plana su i nagrađena.

Pobjednički poslovni plan ulazi u konkurenciju za odabir najboljeg poslovnog plana na području četiri hrvatske županije i četiri slovenske regije, u skladu s prekograničnom dimenzijom projekta. Proglašenje prekograničnog pobjednika INTERINO BIZPLAN CONTEST-a održat će se u rujnu.

Provedba projekta INTERINO traje do travnja 2013., a specifični prekogranični ciljevi projekta INTERINO su poticanje poduzetničke kulture, nastajanje novih poduzeća na prekograničnom području, prijenos znanja iz akademske sfere u gospodarstvo, te razvoj novih usluga partnera projekta u svrhu poboljšanja usluga poduzetničkih inkubatora, tehnoloških parkova i razvojnih agencija radi ostvarivanja njihove misije. Proračun projekta je 802.709,68 eura od čega IPA program sufinancira iznos u visini 85% proračuna.

Opis tri prvoplasirana projekta, odnosno poslovna plana:

POBJEDNIK:

Bežično i automatsko određivanje početka, obroka i rokova navodnjavanja poljoprivrednih kultura

Cilj ulaganja u ovaj projekt je ostvarivanje pozitivnih poslovnih rezultata iz nove proizvodnje i održivi razvoj tj. održiva poljoprivreda – pomoći proizvođačima u određivanju pravog trenutka početka navodnjavanja i određivanju obroka i rokova navodnjavanja čiji rezultat je obzirnija i racionalnija potrošnja prirodnog resursa vode, povećanje prinosa, kvalitete plodova i otpornosti biljaka, poticanje prirodnih svojstava biljaka te smanjenje ispiranja hranjivih tvari prekomjernim navodnjavanjem.

2. MJESTO:

Pčelarska vaga sa GSM modulom i solarnim napajanjem

Svojim korisnicima, ona donosi mogućnost stalnog nadzora nad košnicama, uvid u količinu proizvedenog meda te mogućnost brže reakcije ukoliko se za to pokaže potreba.  Vaga putem SMS-a vlasniku javlja trenutne parametre unutar košnice: temperaturu, vlagu i količinu meda a dodatnu dimenziju korisnosti donosi korištenje solarnog napajanja jer nema više potrebe za odnošenjem akumulatora na punjenje.

3. MJESTO:

Odaberi sport

Odaberi Sport je inovativna Internet platforma koja objedinjuje funkcije tražilice i portala, koja s jedne strane omogućava krajnjim korisnicima portala Odaberi Sport da brzo i jednostavno (intuitivno) dođu do ciljanih informacija vezanih uz sportske: klubove, udruge, djelatnike, trenere, sportaše, infrastrukture, a s druge strane omogućuje pružateljima informacija (klubovima, udrugama, trenerima…) unos svojih podataka u jedinstvenu bazu sportskih podataka, te njihovo cjelovito i temeljito pretraživanje od strane krajnjih korisnika.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije