NEVJEROJATNO

ALPINISTIČKI SAN Čakovečki chef Matija Bogdan na vrhu Ama Dablam

Čakovčanini Matija Bogdan, izvršni chef restorana Aminess, ostvario je spektakularan uspon na himalajski vrh Ama Dablam (6812 m), jedan od tehnički najzahtjevnijih alpinističkih ciljeva na svijetu

Ovaj monumentalni izazov ne zahtijeva samo izvanredne fizičke sposobnosti, već i izdržljivost, mentalnu snagu i prilagodljivost, što Ama Dablam čini pravim testom za svakog alpinista.

Iako nije najviši ili najopasniji vrh, strmi i izloženi teren s golemim vertikalama postavlja visoke zahtjeve. Ova planina, često nazivana “Himalajski Matterhorn,” privlači iskusne alpiniste koji žele pomaknuti svoje granice.

Prema statistikama iz 2023. godine, Ama Dablam je do sada penjalo 1525 ekspedicija, a 5715 alpinista stiglo je do vrha, dok je 34 izgubilo život na ovoj izazovnoj planini.

Na svom Instagram profilu, Bogdan je podijelio fotografije s vrha, uz osnovne podatke o svojoj ekspediciji. Njegov tim krenuo je iz Kampa 2 31. listopada u 21:30, a na vrhu su bili u 8:41 ujutro, vraćajući se do Kampa 2 do 16:30.

“Ovo nije planina, ovo je zvijer,” napisao je ponosno Bogdan, najavljujući detaljniju priču o svom izvanrednom poduhvatu.

Također, na samom vrhu pofotkao se sa zastavom čakovečkog Prostora!

Matija Bogdan, izvršni chef restorana Aminess, ostvario je spektakularan uspon na himalajski vrh Ama Dablam (6812 m), jedan od tehnički najzahtjevnijih alpinističkih ciljeva na svijetu. , koji je stekao iskustvo u prestižnom londonskom restoranu The Ledbury, gdje je radio pod vodstvom chefa Bretta Grahama, danas je jedan od najpoznatijih hrvatskih chefova, piše Kult plave kamenice.

Njegova strast prema alpinizmu i ljubav prema izazovima sugeriraju da Ama Dablam neće biti njegov posljednji vrh. Čestitamo Matiji na ovom nevjerojatnom uspjehu!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije