Grad Mursko Središće

MURSKO SREDIŠĆE Održana sjednica gradskog vijeća – saznajte što su odlučili

Zanimljive teme i točke našle su se na dnevnom redu

U petak, 25. listopada 2024. godine održana je 26. sjednica Gradskog vijeća Grada Mursko Središće. Sjednici je prisustvovalo dvanaest od trinaest gradskih vijećnika, a na Dnevnom redu bilo je osam točaka.

Prva točka Dnevnog reda bila je usvajanje Odluke o donošenju Strateškog razvojnog plana Grada Mursko Središće za razdoblje 2024. do 2031. godine te je ista usvojena većinom glasova. Strateški razvojni plan Grada Mursko Središće je temeljni strateški dokument koji na osnovi trenutnog stanja Grada Mursko Središće definira ključne elemente za njegov daljnji gospodarski i društveni razvoj te opisuje načine provedbe definiranih razvojnih ciljeva, prioriteta javne politike i mjera.

Većinom glasova usvojena je i Odluka o donošenju Plana korištenja EU fondova za Grad Mursko Središće u okviru višegodišnjeg financijskog okvira 2021. – 2027. godine. To je priručni dokument informativnog i savjetodavnog karaktera koji se referira na Strateški razvojni plan Grada Mursko Središće.

U svrhu izgradnje i uređenja turističke infrastrukture – Murski vidikovac na novoformiranom gradskom trgu vijećnici su jednoglasno usvojili Odluku o kupnji nekretnine u k.o. Mursko Središće koja je u sadašnjem vlasništvu Čakovečkih mlinova d.d. iz Čakovca. Kupoprodajna cijena nekretnine je utvrđena procjenom i ponudom prodavatelja u visini od 24 tisuće eura.

Većinom glasova usvojena je i Odluka o darovanju nekretnine Turističkoj zajednici Međimurske županije. Naime, Majur u Štrukovcu je zaštićeno kulturno dobro u vlasništvu Grada Mursko Središće te se daruje Turističkoj zajednici Međimurske županije u svrhu rekonstrukcije i adaptacije građevine radi daljnjeg turističkog razvoja destinacije i radi prijava za sufinanciranje na EU fondove. Grad Mursko Središće i Turistička zajednica Međimurske županije sklopit će ugovor o darovanju nekretnine kojim će se regulirati međusobna prava i obveze jer u slučaju neostvarivanja navedene svrhe, Turistička zajednica Međimurske županije vratit će predmetnu nekretninu bez naknade Gradu Mursko Središće.

Odluka o ukidanju statusa javnog dobra u općoj uporabi u k.o. Mursko Središće usvojena je jednoglasno, a radi se o nerazvrstanoj cesti za koju je trajno prestala potreba korištenja.

S obzirom da se cijene korištenja sportske dvorane nisu mijenjale dvanaest godina, a troškovi održavanja i režija porasli su višestruko, gradski vijećnici većinom glasova usvojili su Odluku o cijeni korištenja sportske dvorane Mursko Središće i Centra društvene, kulturne i sportske namjene Sokolski dom, a koja je usklađena s današnjim stanjem i potrebama.

Radi usklađenja visine kriterija oslobođenja od plaćanja komunalne naknade za prvu nekretninu na području grada Mursko Središće sa postojećim imovinskim cenzusom, postojeći iznos od 159,27 eura mijenja na iznos od 250,00 eura mjesečnog prihoda po članu kućanstva, a isto će se primjenjivati od 01.01.2025. godine te su vijećnici jednoglasno usvojili Odluku o izmjeni Odluke o komunalnoj naknadi.

Također je jednoglasno usvojena Odluka o II. Izmjenama i dopunama Odluke o uvjetima uključivanja u odvoz kućnog smeća te uvjetima oslobađanja od plaćanja odvoza kojom se usklađuje visina kriterija oslobađanja od plaćanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada te se podiže cenzus s 180,00 eura mjesečnog prihoda po članu kućanstva na 250,00 eura po članu kućanstva. Isto će se primjenjivati od 01.01.2025. godine.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije