prijatelji životinja

UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ Kuršanec: Mladu kujicu pregazio i ozlijedio kombajn

Ovo se dogodilo samo nekoliko dana nakon što je do nas došla snimka u kojoj pijani stanovnik naselja seksualno zlostavlja psa

-Jučer smo ponovo svjedočili stravičnom događaju u romskom naselju Kuršanec gdje je mladu kujicu pregazio i teško ozlijedio kombajn. Saznalo se kasnije da je imala i „vlasnika“ kod kojeg je i njezino štene koje ne želi predati u sklonište jer „djeca plaču“ koje će vjerojatno živjeti jednako mizeran život kao i ona, prljav, pun parazita, tražeći vodu u lokvama poslije kiše i hranu bačenu na zemlju te će lutati naseljem čim odraste i više ne bude zanimljiva igračka toj istoj djeci, u potrazi za hranom, vodom i zaklonom.

Ovo se dogodilo samo nekoliko dana nakon što je do nas došla snimka u kojoj pijani stanovnik naselja seksualno zlostavlja psa. Nismo o tome pisali jer nam se sve skupa već i gadi. Pas je kod nas, policija odrađuje svoje, nadamo se da će i DORH.

U romskim naseljima Međimurja svakodnevno stradavaju psi. Iako se od 2018. godine provodi projekt zbrinjavanja pasa iz romskih naselja pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, a kojeg provodi Sklonište za životinje Prijatelji Čakovec u suradnji sa stručnim službama, stanovnici romskih naselja i dalje dovlače pse u naselja koje zanemaruju, ne cijepe, ne čipiraju, ne liječe, koji se dalje razmnožavaju, a pomaka nema jer ova država to dozvoljava. Psi u romskim naseljima u 95% slučajeva nemaju zadovoljavajuće uvjete držanja (nema ograđenih dvorišta, nema nadzora, lutaju po naselju prepušteni sami sebi čim odrastu uz rijetke izuzetke).

Dosad je spašeno 3078!!!!! pasa iz naselja kroz sklonište u Čakovcu, a naselja su ponovo puna štenaca, bolesnih pasa, ranjenih pasa, kujica koje se razmnožavaju. Sklonište ulaže ogroman trud, ali ne može samo!
Vrijeme je da se zaustavi samovolja i nepoštivanje zakona u romskim naseljima te ovakve krvave scene kojima i previše često svjedočimo! – javlja Aleksandra Hampamer iz Prijatelja životinja i prirode Čakovec.

Traže:

  • Hitan sastanak s predstavnicima romskih naselja u suradnji s Međimurskom Županijom
  • Hitan sastanak s predstavnicima gradova i općina u sklopu kojih su romska naselja te Županom Međimurske Županije
  • Hitan sastanak s Ministrom poljoprivrede
  • Pokretanje postupaka zabrane držanja pasa u romskim naseljima za sve koji nemaju uvjete držanja
  • Provođenje Zakona o zaštiti životinja jednako za sve bez obzira jeste li pripadnik neke nacionalne manjine ili ne i bez obzira gdje živite
  • Kažnjavanje svih koji se ne pridržavaju Zakona o zaštiti životinja i Zakona o zdravlju životinja
  • Hitno provođenje kontrole mikročipiranja pasa u svim JSL Međimurske Županije s kontrolom kastriranih ili nekastriranih životinja jer su oni također izvor novih pasa u romskim naseljima

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije