PRVI PLANINARSKI IZLET

S OSMIJEHOM I RUKSACIMA Delfinići iz DV Selnički zvončići na svojoj prvoj planinarskoj pustolovini

Ove subote, skupina Delfinići iz Dječjeg vrtića Selnički zvončići ostvarila je nezaboravan uspjeh – sudjelovali su na svom Prvom planinarskom izletu, organiziranom u suradnji s Planinarskim društvom Bundek iz Murskog Središća

Ovaj poseban događaj bio je rezultat priprema koje su mali planinari započeli još ranije ovog mjeseca kroz interaktivnu radionicu u vrtiću.

Radionicu o osnovama planinarenja održala je Sonja Vršić, iskusna planinarka i vodič, koja je Delfinićima kroz igru i edukativne aktivnosti prenijela važne informacije o planinarenju, potrebnoj opremi, biljkama i životinjama koje će susresti u prirodi, kao i o pravilima zaštite prirode i ekološkoj etici. Mališani su sa zanimanjem slušali o svemu što ih čeka, a posebno su se veselili subotnjem jutru i pravom planinarskom izazovu.

U subotu su se Delfinići, uz pratnju svojih odgajatelja i članova obitelji, okupili u Štrigovi, gdje ih je dočekao tim vodiča PD Bundek: Zlatko, Sonja, Tomislav i Janja. Vođeni znanjem koje su stekli na radionici, mali planinari krenuli su na stazu prema Mađerkinom bregu, spremni za sve izazove koje priroda može pružiti.

Put do vrha prošao je u veselom ozračju; Delfinići su uzbuđeno svladavali brežuljke, promatrali okoliš i učili o prirodnim ljepotama koje su ih okruživale. Na vrhu Mađerke imali su okrijepu i druženje, a posebno lijepi trenutak bio je kada su im dodijeljene diplome za uspješno sudjelovanje na prvom planinarskom izletu – priznanje koje će s ponosom čuvati.

Ovaj izlet samo je početak suradnje između DV Selnički zvončići i PD Bundek. Obje organizacije najavljuju daljnje zajedničke aktivnosti, koje će nastaviti razvijati ljubav prema prirodi i zdravom načinu života kod najmlađih.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije