OBITELJ JE NAJVAŽNIJA

DAN SVEKRVI I PUNICA Prigoda za zahvalnost i jačanje obiteljskih veza

Danas se obilježava Dan svekrva i punica – poseban dan posvećen ženama koje igraju značajnu ulogu u životu svojih obitelji

Ovaj dan prigoda je da se svekrvama i punicama oda priznanje za sve ono što čine, pružajući podršku, ljubav i mudrost, često u pozadini obiteljskih odnosa.

Dan svekrva i punica postao je simbol zahvalnosti, razumijevanja i poštovanja prema majkama koje posredno brinu o svojim obiteljima. Svečano obilježavanje uključuje poklone, cvijeće i zajedničke obiteljske ručkove ili večere, čime se potiče jačanje međugeneracijskih veza i izražava zahvalnost za trud koji svakodnevno ulažu.

Osim kao obiteljska gesta, obilježavanje ovog dana prilika je i za društvene inicijative koje podržavaju međugeneracijsku solidarnost, kao i za isticanje važnosti odnosa s roditeljima supružnika, koji su često složeni, ali i ispunjeni ljubavlju i međusobnim učenjem.

Psiholozi ističu važnost pozitivnog odnosa sa svekrvama i punicama te savjetuju otvorenu komunikaciju i razumijevanje kao ključ uspješnog i skladnog suživota. Na taj se način stvaraju temelji za stabilnije obiteljske odnose, gdje svekrve i punice postaju prijateljice i podrška, umjesto stereotipnih suparnica.

Dan svekrva i punica pruža nam priliku da osvijestimo važnost uloge ovih žena u našim životima i iznova izgradimo mostove ljubavi i poštovanja unutar obitelji.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije