SRETAN ROĐENDAN

ROBERT JARNI Još jedan nogometni velikan danas slavi rođendan!

Osim nogometne legende Drage Vabeca, još jedan vrsni nogometaš slavi rođendan na današnji dan, a to je Robert Jarni

Na današnji dan, 26. listopada 1968. godine, u Čakovcu je rođen Robert Jarni, bivši hrvatski nogometaš i trener, čija je sportska karijera obilježila ne samo hrvatski, već i europski nogomet. Jarni je bio poznat po izuzetnoj brzini i svestranosti, igrajući većinom na pozicijama lijevog beka i krila, gdje je bio nezamjenjiv.

Jarni je prve nogometne korake napravio u rodnom Čakovcu, igrajući za MTČ, a prekretnica u njegovoj karijeri dogodila se na kup utakmici u Splitu. Svojom igrom impresionirao je skaute splitskog Hajduka, što mu je omogućilo potpisivanje ugovora s klubom. U Hajduku je proveo pet godina, nakon čega je uslijedila avantura u talijanskoj Serie A. Njegov prvi klub bio je A.S. Bari, a zatim je nastupao i za Torino te Juventus, mijenjajući klubove gotovo svake godine tijekom četiri sezone u Italiji.

Godine 1995. Jarni odlazi u Španjolsku, gdje postaje član Real Betisa. Poznat kao brzonogi igrač, u Betisu je proveo tri godine i stekao veliku popularnost među španjolskim navijačima. Nakon kratke epizode u engleskom Coventryju, Jarni se 1999. godine vraća u Španjolsku, ovog puta u Real Madrid. Iako nije imao mnogo prilika za igru, činjenica da je dijelio teren s reprezentativnim suigračem Davorom Šukerom ostaje upamćena među obožavateljima hrvatskog nogometa.

Nakon Real Madrida, slijedi još jedan španjolski klub, Las Palmas, prije nego što Jarni 2001. godine završava svoju karijeru u Panathinaikosu. U četvrtfinalu Lige prvaka protiv Barcelone odigrao je svoju posljednju profesionalnu utakmicu, ostavivši trag u nogometnoj povijesti kao jedan od rijetkih hrvatskih igrača koji su nastupali u tolikim europskim ligama.

Robert Jarni ostaje upamćen kao simbol brzine, odlučnosti i svestranosti, a njegov doprinos nogometu, posebno na poziciji lijevog beka i krila, učinio ga je omiljenim likom među obožavateljima diljem Europe.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije