oš draškovec

OSNOVNA ŠKOLA DRAŠKOVEC Darujmo kapljicu života, podijelimo cvjetiće ljubavi!

Volontiranje je duboko ukorijenjeno u Osnovnoj školi Draškovec

Dan dobrovoljnih darivatelja krvi, 25. listopada, obilježen je suradnjom GOCK Prelog i Osnovne škole Draškovec.

Učenici i učitelji pod budnim su okom i uz nesebičnu asistenciju drage djelatnice Ivanke Kavran izrađivali cvjetiće od platna i prirodnih materijala. Potom su ih učenice 5. razreda, Nadia Mirić i Dora Repalust, dijelile prilikom akcije dobrovoljnog darivanja krvi organizirane u Kavani Lovac u Prelogu. Nadia i Dora, školske predstavnice, za sudjelovanje na ovoj akciji inspirirane su obiteljskim primjerima – Nadia vidi uzor u svojoj baki koja je darovala ukupno 8 litara krvi, a Dora je ponosna na svog oca – redovitog darivatelja krvi i zdravstvenog djelatnika. Učenice ovom prilikom nisu krile nestrpljivost da i same postanu dobrovoljne darivateljice.

Volontiranje je duboko ukorijenjeno u Osnovnoj školi Draškovec, a svakodnevno se vode onom da je “dobro činiti dobro” i da se “dobro dobrim vraća”. Uzor svima njima je upravo ravnateljica škole Margit Mirić, inače aktivna i predana volonterka Gradske organizacije Crvenog križa Preloga. Dokaz je ovo da je volonterizam gotovo zarazan, a predanost humanitarnom radu inspiracija cijeloj zajednici.

Škola rado i redovito sudjeluje u humanitarnim akcijama, poput sakupljanja hrane i dekica za pse u čakovečkom azilu, pomoći za područja pogođena ekološkim i vremenskim katastrofama, prikupljanja plastičnih čepova za pomoć osobama oboljelim od leukemije i limfoma, donacijom tekstila za Socijalnu zadrugu Humana Nova, božićnih slatkiša za djecu u bolnici…

Među građanima koji su danas velikodušno darovali krv bilo je i poznatih lica – ravnateljica Osnovne škole Donji Kraljevec darovala je krv 25 puta, a predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga, Đuro Ujlaki krv je darovao čak 85 puta.

Ova akcija prikupljanja kapljica koje spašavaju živote, obogaćena podjelom školskih rukotvorina, istakla je važnost i ljepotu zajedništva i solidarnosti.

    Povezani sadržaj
    Preporučeno
    Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
    Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
    Komentari
    Najnovije