OPĆINSKO VIJEĆE

OPĆINA NEDELIŠĆE U Lastavici po treći put rebalansirali proračun

U novom dječjem vrtiću Lastavica u Dunjkovcu je u četvrtak, 24. listopada održana sjednica Općinskog vijeća Nedelišća

Aktualni sat je otvorio načelnik Nikola Novak koji je iznio što ima novoga u investicijama u razdoblju od posljednje održane sjednice.

– U Gornjem Kuršancu je dovršeno spremište DVD-a, nogometni teren u Pušćinama dobio je navodnjavanje i slijedi rasvjeta. Pripremamo nabavu za dovršetak pješačke staze. Dogovorili smo određene radove u sportskom domu u Gornjem Hrašćanu te se sprema proširenje groblja. Dovršena je rasvjeta u izdvojenom dijelu Macinca i odabran je izvođač za uređenje doma kulture.

U Paragu se prešlo na treću fazu gradnje doma kulture, na pročelje, stolariju… Črečan u tom razdoblju nije imao nešto, ali je imao ranije. U Pretetincu je uređeno parkiralište uz vrtić te su, kao i u Slakovcu, bili radovi u vatrogasnom domu i uređena su dječja igrališta. U Dunjkovcu je, naravno, sagrađen vrtić. U Nedelišću je počela gradnja centra za starije osobe i sanacija stadiona. Tu je i početak rekonstrukcije nasipa Gornji Hrašćan – kazao je načelnik.

Na pitanje Franje Cimermana dodao je kako je dobivena suglasnost za gradnju nove škole u Nedelišću te Općina kupuje SGC Aton. Postoji i suglasnost za gradnju sportske dvorane uz područnu školu u Dunjkovcu, a isto se očekuje u Macincu.

Vijećnik Mladen Posavec podsjetio je na neodrživo stanje zbog divlje gradnje uz jezero u Gornjem Kuršancu. a Petar Horvat upozorio je kako Pušćinčani očekuju dovršetak gradnje pješačke staze. Radovanu Balogu pak je načelnik kazao kako idu s privremenom mjerom te će poboljšati makadamski ulaz u Parag – do konačnog rješenja za koje je potrebno riješiti još mnogo imovinsko-pravnih odnosa.

Većinom glasova potom su prihvaćeni godišnji izvještaji vrtića Zvončić, Nedkoma, Nekretnina i Mesapa. Priču o Mesapu je vijećnik Mladen Posavec ukratko nazvao – sramotnom, a novo rješenje se još ne nazire.

Općinski proračun doživio je treći rebalans te je s 20,887 spušten na točno 19 milijuna eura.

Usvojene su i nove odluke o sufinanciranju produženog boravka, drugih obrazovnih materijala, predškole za Rome u Macincu te kamate stambenih kredita. Podignuti su neki koeficijenti za obračun plaća u općinskoj upravi jer načelnik kaže da se silno povećala i složenost, to jest obim poslova.

Za kraj, riječ su dobili članovi domaćina, Vijeća mjesnog odbora Dunjkovec na čelu s Anđelkom Kraljićem. Najviše ih muči, čulo se, što su prometnice u lošem stanju.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije