ČAKOVEC

ETŠ ČAKOVEC Jedna od najvećih i najboljih škola u Međimurju proslavila je 103. rođendan, Alojzije Sobočanec razveselio ravnateljicu poklonom

Danas, 25. listopada jedna od najvećih škola u Međimurju, ako ne i u Hrvatskoj, Ekonomska i trgovačka škola Čakovec proslavila je svoj 103. rođendan

Uz brojne uzvanike, u školi je otvorena i nova učionica, ali i predstavljen projekt u tijeku – novo krajobrazno uređenje okoliša škole.

Na rođendanskoj svečanosti, na kojoj su sudjelovali župan Matija Posavec, gradonačelnica Ljerka Cividini, brojni županijski pročelnici, Alojzije Sobočanec, poznati međimurski poduzetnik, ujedno i bivši učenik škole, te ravnatelji međimurskih srednjih škola, ravnateljica Bosiljka Vinković Kukolić zaželjela je svima dobrodošlicu, a posebno dvjema suradnicama iz njemačke pokrajine Rems-Murr.

Navodeći brojne uspjehe učenika i nastavnika na natjecanjima i sportskim susretima u protekloj godini te brojne projekte u kojima je škola sudjelovala te koje i dalje provodi, ravnateljica je napomenula kako su se upisi u školu povećali, unatoč padu broja djece. Danas školu pohađa 620 učenika u 30 razrednih odjela koji su raspoređeni prema programima ekonomije, uprave, trgovine i turizma.

Župan Matija Posavec čestitao je školi 103. rođendan te je napomenuo kako županija s poštovanjem prati uspjehe učenika i nastavnika ETŠ-a. “U obrazovanje trebamo kontinuirano ulagati, no ulaganje ništa ne znači bez predanog rada profesora i profesorica te samih učenika”, zaključio je župan.

Velika novost za školu je i projekt krajobraznog uređenja okoliša škole koji su predstavili arhitekti iz tvrtke DIA d.o.o. – Dizajn arhitektura, a zbog kojeg će se školski mirisni vrt uskoro pretvoriti u pravu šumsku kupku. Na kraju zanimljivog programa, koji su pripremili učenici škole, podigla se i zelena zastava ispred škole kako bi se naglasilo zalaganje škole za promicanje zaštite okoliša i prirode te održivi razvoj.

Sve je obradovala vijest da je bivši učenik škole, međimurski poduzetnik i dobitnik nagrade Zlatna kuna za životno djelo, Alojzije Sobočanec, svoju novčanu nagradu u cijelosti darovao školi u kojoj je stekao svoja prva ekonomska znanja, a koju su pohađali i njegovi unuci.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije