PRIJAVITE SE

JAVNI NATJEČAJ Grad Čakovec potiče mlade obitelji na kupnju kuća u ruralnim dijelovima

Na mrežnim stranicama Grada Čakovca objavljen je Javni natječaj za dodjelu poticaja za kupnju nekretnina na području mjesnih odbora u sastavu Grada Čakovca

Riječ je o mjeri kojom se mlade obitelji potiču na kupnju starih kuća u ruralnim dijelovima Grada, kako bi se one obnovile a ta sela dobila nove, mlade stanovnike.

Ovo je treća godina za redom kako Grad na ovaj način potiče kupnju kuća, a u prethodna dva navrata mjera se pokazala uspješnom. U 2022. poticaje je iskoristilo 11 obitelji, a lani njih 9. Na javni se natječaj mogu javiti obitelji koje su u ovoj kalendarskoj godini te u studenom i prosincu 2023. kupile kuću izgrađenu prije 1990. godine, a koja se nalazi na području jednog od 13 mjesnih odbora koji su u sastavu Grada Čakovca.

Mogu ostvariti potporu od 4 do 6 tisuća eura, a za tu je namjenu u ovogodišnjem čakovečkom Proračunu predviđeno 46 tisuća eura.

Ovo je mjera koju smo počeli provoditi početkom mandata, a kojom mlade obitelji želimo potaknuti da stambeno pitanje riješe na području mjesnih odbora. Naime, s jedne strane se u Čakovcu mnogo gradi, rastu cijene zemljišta i samih nekretnina, a s druge u okolnim mjestima sve je više praznih, zapuštenih kuća. Takve nekretnine su jeftinije i imaju veće okućnice, a život na selu, pogotovo za djecu ima mnoge prednosti. Također, svi naši mjesni odbori udaljeni su najviše osam kilometara od središta grada, što je najviše 10 minuta vožnje automobilom, a u njima je izgrađena sva komunalna infrastruktura.“, naglasila je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini te dodala da je ovo jedna od demografskih mjera koje se provode u Čakovcu, a namijenjene su mladim obiteljima.

Dodajmo da iznos potpore ovisi o dužini prebivališta na području Grada Čakovca, broju djece i imovinskom stanju bračnog para. Pravo na ovu potporu imaju korisnici do navršene 40. godine života, koji nemaju u vlasništvu /suvlasništvu stan, kuću, kuću za odmor ili drugu nekretninu pogodnu za stanovanje.

Natječaj je otvoren 30 dana, odnosno do 25. studenoga 2024. godine.

U nastavku poveznica na tekst i prijavu za JAVNI NATJEČAJ za dodjelu poticaja za kupnju nekretnina (starih kuća) na području Mjesnih odbora Grada Čakovca za 2024. objavljen na mrežnim stranicama Grada Čakovca-

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije