trening s ivanom posavec

VIDEO Kućni trening s girjom za fat burn efekt

Ako kod kuće imate girju, vješti ste i sposobni, možete odraditi ovaj fantastičan trening kojeg sam pripremila za vas

Mnogi vježbači u svojoj kućnoj kolekciji imaju, između ostalog, i girju te je ona jedna od omiljenih dodataka vanjskog opterećenja.

Zašto je to tako? To je tako jer osim što nudi bezbroj vježbi, vrlo je praktična, lagana i ne zauzima puno slobodnog mjesta.

Upravo su to njezine najveće prednosti zbog kojih se vježbači odlučuju u investiciju i kupnju.


Moderan životni stil, kojeg vodimo, razvio je niz degerativnih promjena koje nastaju kroz određeni vremenski period. Tako naprimjer, tijekom dana podižemo i nosimo razna vanjska opterećenja kao što su to djeca, vrećice iz dućana, i slično, a ako ne znamo i nismo naučili kako ga podignuti na maksimalno siguran način, sigurno i učinkovito, loše utječemo na naše tijelo i time stvaramo loše navike i obrasce kretanja.

Lošim kretanjem i generalno nekretanjem loše utječemo i na posturu, pa su shodno tome bolna stanja u području leđa, inkontinencija, hernije i prolapsi zdjeličnih organa danas najnormalnija pojava, a u društvu sramotna tema o kojoj se ne priča. Smatram da o tome baš treba pričati glasno, bez srama priznati da imamo problem, osvijestiti se i krenuti u napad.

ježbanjem ćemo usavršiti pokrete i sve naučeno primijeniti u svakodnevnom životu u izvršavanju svakodnevnih zadaća. Stoga budite marljivi i uporni, vježbajte i radite tako dugo dok ne dođete do vrhunske razine gdje ćete vlastitim tijelom i girjom moći napraviti fantastičan trening.  


Girja je fantastičan rekvizit s kojim možete raditi cijelo tijelo, a da pritom ne mislim samo na stotine vježbi koje ona nudi, već o tome da ako izvodite i jednu vježbu, aktivni su mišići cijeloga tijela.

Primjerice kod vježbe potisak koju možete raditi na klupi ležeći, u stojećem položaju i slično primarni izvođač je gornji dio trupa, ramena i prsa, a sekundarni ostatak tijela, sve ovisi o vježbi i načinu izvođenja koje može varirati ovisno o željama i ciljevima samog vježbača, no ono što je zajedničko svakoj vježbi je stabilnost. Primarni mišić izvodi pokret koji smo zamislili, a sekundarni mu pomaže u izvođenju, dok ono mora biti tehnički točno po svim pravilima izvođenja.


Što se vanjskog opterećenja tiče mali broj vježbača će odabrati girju, što u krajnjem slučaju nije dobro, a pogotovo ako ste ozbiljan dugogodišnji vježbač. Vježbači koji se odluče ozbiljno baviti rekreacijom i vježbanjem bi trebali krenuti od samog početka, s težinom vlastitog tijela, i završiti na jednom ozbiljnom rekvizitu kao što je girja, a sve kako bi rezultati bili što bolji.

No, tu se često javi jedan strah od težina i pri pomisli da s poda vlastitim tijelom podižemo poprilično kilograma. Slažem se da strahopoštovanje mora postojati, ali ako je tehnika dobro usvojena i naučena, nema potrebe da se ičega bojite.

Trening-radite svaku vježbu po 30 sekundi s odmorom između od 15. Ukuno 5-7 serija.

  • Kettlebell swing
  • Kettlebell clean&press
  • Kettlebell snatch
  • Kettlebell windmill

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije