ODLIČNI REZULTATI

FOTO Petar Balunović i Jona Žvorc prvaci Hrvatske – Zrinski viceprvak u ekipnom poretku do 16 godina

Protekle subote, 19. listopada, u Zagrebu je održano Prvenstvo Hrvatske u judu za mlađe kadete i kadetkinje, na kojem je nastupilo 300 natjecatelja iz 53 kluba

Među njima, Judo klub Zrinski iz Čakovca imao je osam predstavnika koji su ostvarili sjajan uspjeh, osvajanjem dvije zlatne i dvije brončane medalje.

U ekipnom poretku, Zrinski je zauzeo visoko drugo mjesto, postavši viceprvak Hrvatske u uzrastu do 16 godina.

Petar Balunović – trostruki prvak Hrvatske

Najveći uspjeh ostvario je Petar Balunović u kategoriji do 50 kilograma. Petar je izuzetno uvjerljivo prošao kroz natjecanje, ostvarivši tri impresivne pobjede koje su ga dovele do finala. U finalnom okršaju, pokazao je zrelost i taktičku spremnost, uspješno kontrolirajući tijek borbe.

Nakon pet minuta borbe, uspio je svladati protivnika i zasluženo postao prvak Hrvatske. Time je Petar upotpunio svoju zbirku naslova, osvojivši svoj treći naslov državnog prvaka, nakon što je prethodno dva puta bio prvak u uzrastu do 14 godina.

Jona Žvorc – pobjednički oproštaj od mlađih kadeta

U kategoriji do 55 kilograma, Jona Žvorc također je briljirao, osiguravši si naslov državnog prvaka. Jona je započeo natjecanje snažno, nanizavši četiri uvjerljive pobjede, uključujući i onu u polufinalu protiv svog klupskog kolege Ikera Novaka.

U finalu, unatoč psihološkoj napetosti, Jona je ostao usredotočen, agresivan i odlučan. Već nakon tri minute borbe, sjajnim bacanjem uspio je završiti borbu i okititi se naslovom prvaka Hrvatske, što mu je bio idealan način oproštaja od mlađih kadeta. Ovo je posljednja godina u kojoj se natjecao u ovom uzrastu, a osvajanje naslova državnog prvaka bio je kruna njegovog dosadašnjeg rada i truda.

Iker Novak – brončana medalja nakon klupskog okršaja

Iker Novak, koji se natjecao u istoj kategoriji kao i Jona, također je ostvario izvanredan rezultat. Nakon tri pobjede, stigao je do polufinala gdje se susreo s Jonom. Iako je izgubio taj klupski okršaj, Iker se nije dao obeshrabriti. U borbi za brončanu medalju pokazao je taktičku zrelost i izdržljivost, svladavši svog protivnika te se okitio brončanom medaljom u kategoriji do 55 kilograma.

Roko Krklec – povratak nakon ozljede i bronca

Roko Krklec, koji se natjecao u kategoriji do 38 kilograma, vratio se na tatami nakon duže pauze uzrokovane ozljedom. Unatoč tome, pokazao je izvanrednu volju i borbenost. Iako je prvu borbu izgubio, u repasažu je ostvario dvije sjajne pobjede te je na kraju osvojio brončanu medalju, čime je na impresivan način obilježio svoj povratak.

Nika Đurinić – peto mjesto nakon promjene kategorije

Nika Đurinić, koja se natjecala u kategoriji do 57 kilograma, pružila je dobar nastup. Nakon dvije pobjede, stigla je do polufinala, no tu je doživjela poraz na polugu. U borbi za brončanu medalju, bilo je očito da je došlo do psihološkog pada, što se odrazilo na njen nastup te je na kraju zauzela peto mjesto. Nika je ove godine osvojila državnu medalju u uzrastu kadetkinja te vjerujemo da će se ove sitne greške brzo ispraviti i da će ponovno stat na postolje.

Loren Janković Crnčec također se natjecao u kategoriji do 55 kilograma. Iako je turnir započeo pobjedom, u drugom kolu doživio je poraz. Međutim, u repasažu je pružio izvanredan otpor te ostvario dvije pobjede, bio je blizu ulaska u finalni blok odnosno borbu za brončanu medalju, nažalost u napetoj borbi izgubio je od predstavnika iz Dubrovnika te završio na 7. mjestu. Loren je također nosioc državnih medalja, ove godine je u Dubrovniku osvojio brončanu medalju u uzrastu juniora te brončanu medalju u uzrastu kadeta.

Iako su Mihael Vidaković i Meris Ramadani ostali bez medalja, pokazali su izniman trud i zalaganje. Obojica su dali sve od sebe, ali ovog puta nisu uspjeli doći do postolja. Također su nosioci državnih medalja, Mihael viceprvak Hrvatske te Meris brončani u Hrvatskoj.

Zrinski viceprvak Hrvatske do 16 godina

Ovaj izniman uspjeh članova Judo kluba Zrinski još je jedan dokaz predanog rada trenera i natjecatelja. S osvojenim dvjema zlatnim i dvjema brončanim medaljama, Zrinski je postao viceprvak Hrvatske u ekipnom poretku do 16 godina.

”Nakon što su judaši ove godine postali prvaci Hrvatske u Dubrovniku, sada su ostvarili fantastičan uspjeh i u starijem uzrastu. Posebno je impresivno to što su gotovo svi natjecatelji, osim Nike Đurinić, Jone Žvorca i Lorena Jankovića Crnčeca, mlađi od svojih protivnika dvije godine, što dodatno naglašava njihovu iznimnu kvalitetu i potencijal.

Ovi rezultati potvrđuju da klub ima sjajnu budućnost i da se naši sportaši već sada uspješno nose s izazovima starijih kategorija, što ih čini ponosom kluba i cijelog međimurskog sporta” govori trener Filip.

Treneri su bili Filip Šeketa i Neven Žilavec.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije