NADOLAZEĆI VIKEND

NE PROPUSTITE Čakovec domaćin drugog djela jubilarnog 30. Susreta hrvatskih folklornih ansambala

Susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina godišnji je prikaz najuspješnijih ostvarenja folklornih amatera koji djeluju u Republici Hrvatskoj i inozemstvu, a odvija se u dvije programske kategorije; izvornog i koreografiranog folklora, u dva grada i termina

Prvi dio ovogodišnjeg jubilarnog 30. Susret održan je 24. 8. 2028. u Županji dok će se drugi dio održati 26. 10. 2024. u Čakovcu u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i uz materijalnu potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Međimurske županije i Grada Čakovca s početkom u 18.00 sati.

Čakovečkoj publici će se predstaviti 12 folklornih ansambala i kulturno-umjetničkih društava iz Međimurske, Varaždinske, Zagrebačke, Karlovačke, Sisačko-moslavačke, Bjelovarsko-bilogorske Koprivničko-križevačke i Splitsko-dalmatinske županije. Debitant nam dolazi iz Šibensko-kninske županije, a i nakon dugo vremena predstavnici Grada Zagreba i Krapinsko-zagorske županije.

Ansambli i skupine su pravo sudjelovanja na 31. Susretu izborili nastupom na županijskim smotrama kojih je ove godine bilo ukupno 15 i putem 3 samostalna pregledavanja. Ove manifestacije su diljem Hrvatske od ožujka do srpnja okupile 178 folklornih skupina; 5340 folklornih amatera diljem Hrvatske.

U revijalnom dijelu programa, uz goste iz HKUD “Seljačka sloga”, Trebižat – Čapljina, BiH, nastupit će izvorni nosioci međimurske popevke KUU „Društvo žena Gornji Kraljevec“.

Međimurje predstavlja KUD Belica. Plešu koreografiju južnog Gradišća.

Po održanim koncertima, stručno povjerenstvo u sastavu Krunoslav Šokac, Josip Forjan i Martin Durbek će dodijeliti Prvu, Drugu i Treću nagradu Hrvatskog sabora kulture u kategoriji koreografiranog folklora i održati okrugli stol s voditeljima skupina.

Ulaz je slobodan, a prijenos Susreta moguće je pratiti na Facebooku ili YouTube kanalu Hrvatskog sabora kulture. Više o Susretu na www.hrsk.hr

Suorganizatori Susreta su Zajednica HKUU Međimurske županije, Hrvatsko društvo skladatelja HDS-ZAMP i KUU “Seljačka sloga” Nedelišće.

Medijski pokrovitelji su VTV televizija, List Međimurje, Međimurske novine, e-međimurje i medjimurski.hr, voditeljica programa je Aleksandra Ličanin, a vizual Susreta osmislila je Tina Bauer – Bauer studio.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije