BRAVO!

KK ŽELJEZNIČAR Veliki uspjeh mladih na regionalnom turniru: Osvojili sve medalje u kategoriji U11

Od ove sezone Hrvatski kuglački savez uveo je novo natjecanje za mlade kuglače do 15 godina

Održavaju se regionalni turniri mladih, tri turnira koji će ujedno biti izlučni za završni turnir na nivo cijele Hrvatske.

Kuglači naših klubova mogu nastupati u regiji sjever koja obuhvaća cijelu sjevernu, centralnu i istočnu Hrvatsku, a kategorije koje se igraju su U11, U13 i U 15. Naravno da su se u ovo natjecanje uključili mladi kuglači čakovečkog Željezničara, a prvi turnir održan je ovoga vikenda u Zaprešiću.

Nezapamćeni uspjeh mladi kuglači Željezničara postigli su u kategoriji U11 u kojoj su osvojili sve 3 medalje. Da će to biti dan za pamćenje nagovijestio je već Zalan Hegedus, novi mladi član Željezničara iz mađarskog Szombathelya, koji je u prvom bloku natjecatelja U11 srušio odlična 473 čunja.

U sljedećem bloku nastupala su još 2 mlada kuglača koji već imaju značajnu reputaciju u Hrvatskoj, Vjeko Vrček i Roko Juričan.

Nisu razočarali već naprotiv odigrali sjajno. Pri tome je Vrček opravdao status najboljeg kuglača u ovoj kategoriji i srušio 481 čunj, dok je Juričan bio samo nešto slabiji sa srušenih 469 čunjeva. Kad je završen nastup svih natjecatelja u toj kategoriji pokazalo se da su ovim rezultatima prva trojica kuglača turnira tri kuglača Željezničara.

Zlato je uzeo Vjeko Vrček, srebro Zalan Hegedus, a broncu Roko Juričan. Šteta samo što nema momčadskih natjecanja u ovoj kategoriji jer bi Željezničar imao strašnu momčad s obzirom na to da je dobar nastup imao i četvrti kuglač Jakov Šardi koji je sa srušena 383 čunja zauzeo 9. mjesto.

U kategoriji 13 godišnjaka nastupio je Jakov Kolenko. U također vrlo dobrom nastupu srušio je 534 čunja. Pri tome imao je najbolje čišćenje (194) i šteta je što nije bio malo koncentriraniji u igri u pune jer bi bio još bolje plasiran od trećeg mjesta čime je osvojio brončanu medalju.

Interesantno je da je potpuno jednaki rezultat u kategoriji 15 godišnjaka postigao Borna Murić, a 534 čunja u toj su kategoriji bila dovoljna za peto mjesto.

Ono što je Jakovu nedostajalo nije Borni jer je bio jedan od najboljih u igri u pune, ali je zato bio znatno slabiji od Jakova u čišćenje. Kad to njih dvojica poprave čekaju ih još bolji plasmani.

Ovaj veliki uspjeh mladi kuglači Željezničara imat će priliku potvrditi, možda i poboljšati, sredinom prosinca kada se drugi regionalni turnir igra u Čakovcu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije