POČIVAO U MIRU

VELIKA TUGA Tragedija u KBC-u Zagreb: Ravnatelj Ante Ćorušić smrtno stradao u padu s protupožarnih stuba

Smrtno je stradao ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić

Prema neslužbenim informacijama, pao je s protupožarnih stuba u krugu bolnice. Njegovi kolege pokušali su ga reanimirati, ali nisu uspjeli. Ćorušić je bio dugogodišnji ravnatelj KBC-a Zagreb, najveće hrvatske bolnice.

Šok i nevjerica danas oko podneva u KBC-u Zagreb, policija na terenu. Neslužbeno, ravnatelj KBC-a smrtno je stradao u padu s protupožarnih stuba s drugog kata upravne zgrade, piše HRT.

Taksisti su svjedočili tom strašnom događaju.

– Kolega i ja smo razgovarali na stajalištu i odjedanput buka i dreka. Jedna od sestara viče šefice, šefice i mi ne shvaćamo što se događa. Za nekoliko sekundi shvatili smo da je netko pao vjerojatno s drugog kata jer su pogledi išli prema dolje. Došli su liječnici i pokušali reanimaciju, i nije uspjelo, ispričao je Drago.

– Pokušali su ga spasiti, ali nije bilo spasa. To je sve, dodao je Mario.

Na mjestu nesreće bio je i ministar zdravstva Vili Beroš.

– On je svojim radom i predanošću ostavio dubok trag u hrvatskom zdravstvenom sustavu i naravno izražavam sućut njegovoj obitelji ii svima onima koji su ga poznavali i koji svjedoče koliko se trudio za poboljšanje hrvatskoga zdravstvenog sustava. Jednostavno neviđene okolnosti, rekao je Beroš.

A o okolnostima tragedije još se ništa ne zna.

O tragediji na Rebru malo poslije podneva izvijestila je iz KBC-a Zagreb HRT-ova novinarka Ruža Ištuk. 

Rekla je kako nije službeno poznato što je uzrok nesreće, ali da se može čuti da je riječ o padu sa stuba.

– Liječnici su odmah došli, pokušali reanimirati ravnatelja, ali nije im uspjelo, istaknula je dodavši da su kolege i liječnici u velikom šoku. 

Božinović potvrdio Ćorušićevu smrt

Informaciju o Ćorušićevoj smrti potvrdio je ministar Davor Božinović rekavši da je policija na pločniku pokraj zgrade KBC-a Zagreb pronašla mrtvu osobu.

Sve aktivnosti policije u takvim slučajevima se poduzimaju, rekao je Božinović novinarima na središnjem zagrebačkom trgu.

Ovaj iznenadni i bolni gubitak duboko je pogodio sve djelatnike KBC-a Zagreb, a njegov odlazak ostavit će veliku prazninu u njihovim životima, priopćili su iz KBC-a Zagreb. Izrazi sućuti pristižu sa svih strana, iz liječničkog zbora, komore, Sabora, Vlade.

Profesor Ćorušić u zdravstvu je 40 godina, na čelu najvećeg KBC-a u zemlji poljednjih devet. Za mnoge će ostati zapamćen kao vrhunski liječnik – ginekolog, profesor na Medicinskom fakultetu, hrvatski branitelj i cijenjeni član hrvatske i međunarodne znanstvene zajednice, piše HRT.

KBC o tragediji

O smrti ravnatelja Ćorušića priopćenjem se oglasio i KBC Zagreb, a prenosimo ga u cijelosti.

S velikom tugom, duboko ožalošćeni javljamo da nas je napustio naš dugogodišnji ravnatelj prof. dr. sc. Ante Ćorušić.

Prof. dr. sc. Ante Ćorušić ostavio je neizbrisiv trag na sve nas svojom predanošću, radom, brigom za djelatnike i bolesnike KBC-a Zagreb kao i doprinosom razvoju KBC-a Zagreb i hrvatskog zdravstva. Svoju dužnost obavljao je časno, pošteno i odgovorno, a svojim djelima i prisutnošću obogatio je živote mnogih.

Prof. dr. sc. Ante Ćorušić bio je liječnik, sveučilišni profesor, priznati i cijenjeni stručnjak, domoljub i hrvatski branitelj posvećen svojem pozivu, bolesnicima i suradnicima, a s jednakom predanošću obavljao je i dužnost ravnatelja KBC-a Zagreb. Njegova predanost i nesebičan rad zauvijek će ostati u srcima svih nas koji smo imali čast raditi s njim. Prof. dr. sc. Ante Ćorušić će uvijek ostati upamćen kao istinski vođa, prijatelj i čovjek čije je djelovanje obogatilo mnoge živote.

Ovaj iznenadni i bolni gubitak duboko je pogodio sve djelatnike KBC-a Zagreb, a njegov odlazak ostavit će veliku prazninu u našim životima. Počivao u miru Božjem i neka mu je laka hrvatska zemlja!, stoji u priopćenju KBC-a Zagreb.

Plenković: Bio je sjajan čovjek i prijatelj

Premijer Andrej Plenkovć izrazio je sućut obitelji Ante Ćorušića.

– Izuzetno smo šokirani i ožalošćeni tom viješću. Bio je sjajan čovjek i prijatelj, jako nam je teško zbog ove nevjerojatne vijesti, rekao je Plenković.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije