opasnost ispod površine

KOMBAJN PROPAO U ZEMLJU Rudarska prošlost Murskog Središća ponovno izaziva štetu

Mursko Središće, nekadašnji grad rudara, i dalje nosi teret svoje rudarske prošlosti

Ovaj put, jedan poljoprivredni kombajn neočekivano je propao u zemlju, podsjećajući nas na opasnosti koje vrebaju ispod površine. Srećom, u ovom incidentu nitko nije ozlijeđen, no materijalna šteta i troškovi sanacije bit će značajni.

Incident se dogodio na poljoprivrednoj parceli, gdje se tlo urušilo ispod težine stroja. Ovo nije prvi takav slučaj u Murskom Središću. Grad, koji je dugo vremena bio poznat po svom rudarskom naslijeđu, i dalje je suočen s problemima uzrokovanima propadanjem tla na mjestima gdje su se nekada nalazili rudnici.

Mještani su svjesni da ovakvi događaji mogu biti opasni, no također ističu kako su, srećom, incidenti dosad prošli bez ljudskih žrtava. Materijalne štete, međutim, rastu, a sanacija terena zahtijeva značajna financijska sredstva.

Vlasti su već poduzele korake kako bi procijenile štetu i osigurale da se slične situacije što prije spriječe. No, ostaje pitanje koliko dugo će ovaj grad rudara morati živjeti s posljedicama prošlih industrijskih aktivnosti.

Mursko Središće, iako ponosno na svoju rudarsku povijest, i dalje se suočava s izazovima koji su ostali u nasljeđe – propadanja tla i strah od onoga što se još može dogoditi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije