GK MACAN

NEDELIŠĆE Nevjerojatne vještine, fantastična atmosfera i povijesne medalje na 1. Prvenstvu Hrvatske u parkouru!

Povijesno Prvenstvo Hrvatske u parkouru u Nedelišću

U subotu, 19. listopada, Dvorana MESAP u Nedelišću bila je domaćin 1. Prvenstva Hrvatske u parkouru, čime je Gimnastički klub Macan postao pionir u organizaciji ovog povijesnog događaja. Na natjecanju je sudjelovalo oko 100 sportaša i sportašica iz osam klubova diljem Hrvatske, što je pravi dokaz rastuće popularnosti ovog adrenalinskog sporta.

Klub Macan iz Nedelišća, koji se ozbiljno bavi parkourom od 2021. godine, za ovo natjecanje izradio je prvi parkour poligon u Hrvatskoj, usklađen sa standardima Svjetske gimnastičke federacije. Uz velik trud i entuzijazam, članovi kluba osvojili su čak 39 pojedinačnih medalja i 5 ekipnih pehara, čime su učvrstili svoju poziciju među vodećim klubovima u zemlji.

-Sreća i ponos dvije su riječi koje su danas, dan nakon što je održano 1. Prvenstvo Hrvatske u parkouru u Nedelišću, spomenuli svi članovi našeg kluba. Sreća i ponos što smo organizirali prvo parkour državno prvenstvo na kojem je nastupilo stotinjak sportaša i sportašica iz svih dijelova Hrvatske; doveli natjecanje u naše Međimurje i Nedelišće koje tako ostaje upisano u hrvatsku parkour povijest; prvenstvo odradili u fantastičnoj atmosferi što dokazuje bezbroj komplimenata koje smo primili od samih sportaša, gledatelja i visokih uzvanika; osvojili 39 pojedinačnih medalja i 5 ekipnih pehara.

Hvala našim članovima na nastupu, trudu i ljubavi prema parkouru, svim gledateljima koji su održavali sjajnu atmosferu u dvorani i nastavljali dolaziti tijekom cijelog dana, načelniku Općine Nedelišće Nikoli Novaku, predsjedniku Hrvatskog gimnastičkog saveza Mariju Možniku te predsjedniku Zajednice sportskih udruga Općine Nedelišće Davoru Berendu na odazivu i krasnim riječima podrške.

Veliko hvala klubovima Parkour Klub Zagreb, Gimnastički klub Brezovica, Gimnastički klub Zaprešić, Gimnastički klub Trešnjevka, Gimnastički klub Osijek Žito, ZTD Hrvatski Sokol i Gimnastički klub Gymsolin na fair playu, prijateljstvu i nesebičnom dijeljenju znanja na zajedničkom parkour putu.

I najveća hvala našem treneru parkoura Domagoju Dominiću, Denisu Zemberu, Miroslavu Takaču, Gabrijelu Kovačiću, Dominiku Goričanecu i našem članu Franu Medlobiju – sjajnim dečkima, od koji su neki i roditelji naših članova, koji su vlastitom snagom, znanjem i umijećem izgradili prvi parkour poligon u Hrvatskoj, u potpunosti napravljen prema standardima koje propisuje Svjetska gimnastička federacija FIG. Bez njihovih ruku i bezbrojnih sati provedenih na stvaranju poligona, ovo državno prvenstvo ne bi bilo moguće i zato im je jučer, tijekom svečane ceremonije otvaranja, zapljeskala cijela dvorana! Dečki, hvala od srca i naklon do poda! – poručuju iz kluba.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije