STARE SORTE

BREZOVEC Svečano otvorena izložba starih i novijih sorti jabuka: Proslava Svjetskog dana jabuka u znaku tradicije i prirodnih plodova

Danas, 20. listopada 2024., u prekrasnom ambijentu voćnjaka starih sorti jabuka u Brezovcu, održana je izložba koja je povodom Svjetskog dana jabuka privukla mnoge ljubitelje voćarstva, ali i sve one koji cijene plodove prirode

Izložba, koja se održava svake godine, bila je prilika za okupljanje domaćih voćara, učenika, poljoprivrednika i proizvođača.

Program je otvoren prigodnim nastupom učenika Osnovne škole Sveti Martin na Muri, pod vodstvom ravnateljice Petre Novinščak.

Uvodnu riječ dao je Mladen Dobranić, predsjednik Udruge voćara, vinogradara i povrćara Općine Sveti Martin na Muri, dok je mr. sc. Milorad Subić, dipl. ing., dao osvrt na voćarsku godinu 2024. godine.

Stjepan Zorić, potpredsjednik Hrvatske voćarske zajednice, istaknuo je izazove i potencijale razvoja voćarstva u Hrvatskoj, a svečano otvorenje izložbe pripalo je saborskoj zastupnici Boški Ban.

Izložba je bila bogata raznim domaćim proizvodima, od jabuka starinskih sorti, do meda i drugih eko proizvoda. Svoje plodove i radove predstavili su brojni lokalni proizvođači, uključujući OPG Vuković i OPG Dobranić, dok su učenici zadruga iz Osnovne škole Sveti Martin na Muri prikazali svoje rukotvorine.

Za dobru atmosferu pobrinuo se domaći Eko Band, a posjetitelji su uživali u tradicionalnim jelima koje je pripremio kuhar Viktor Gerić.

Piće je osiguralo Izletište Goričanec, dok je događaj bio prava prilika za slavljenje jesenskih plodova i druženje u prirodi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije