PRIBISLAVEC

FOTO Mirisi jeseni zavladali Pribislavcem: Dani kruha i zahvale za plodove zemlje

Mirisi i okusi ukusnih delicija zavladali su ove nedjelje središtem Pribislavca gdje su održani Dani kruha i zahvale za plodove zemlje, tradicionalna svečanost koju organiziraju članice udruge Sport za sve u suradnji s drugim udrugama, Općinom i tamošnjom župom

Brojne udruge, djeca i odgojitelji iz Dječjeg vrtića Žibeki, kao i učenici i profesori Osnovne škole Vladimira Nazora svake godine s nestrpljenjem očekuju ovaj dan kako bi mještanima, prijateljima te svim ljudima dobre volje predstavili vrijedne radove svojih ruku djelo na temu jeseni, ali i ukusne kolače i delicije spremljene od plodova polja, voćnjaka i vinograda kojima nas ovo čarobno godišnje doba uvijek podari. 

Kruh, kolače, tradicionalne delicije, kao i plodove jeseni nakon jutarnje je mise blagoslovio vlč. Marko Rac, župnik Župe sv. Florijana. Uz molitvu i blagoslov iskazana je zahvala na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine bili podareni. 

Vrijedni izlagači tijekom nedjeljnog prijepodneva s ponosom su predstavljali svoje najbolje proizvode i rukotvorine, a osim izložbenog karaktera posjetitelji su na manifestaciji mogli degustirati ili pak uz simboličnu donaciju ponijeti kući neke od kreativnih rukotvorina ili pak slastica.

Uz uživanje u bogatstvu okusa i mirisa jeseni vjerujemo da su brojni posjetitelji ove tradicionalne manifestacije doživjeli sve ljepote ovog godišnjeg doba u punom sjaju, uz druženje i dobru atmosferu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije