DOM KULTURE

CIRKOVLJAN Ne propustite današnji koncert Podium Brass Kvinteta

U prostoru Doma kulture u Cirkovljanu održat će se, u nedjelju 20. listopada, s početkom u 18 sati, koncert Podium Brass Kvinteta

Podium Brass Kvintet čini pet iskusnih glazbenika koje je spojila ljubav prema limenim puhačim instrumentima te komornom muziciranju.

Njihova je priča počela u studenome 2014., nakon višegodišnje suradnje u raznim glazbenim projektima, sa željom da na vrhunskoj razini predstave repertoar za kvintet limenih puhača širokoj publici.

Članovi kvinteta redom su diplomirani i nagrađivani glazbenici, uspješni pedagozi, zaposleni na Muzičkoj akademiji, glazbenim školama i u profesionalnim orkestrima, voditelji raznih puhačkih orkestara, seminara i radionica te aktivni članovi raznih komornih sastava.

Repertoar Ansambla iznimno je širok: od glazbe rane renesanse i baroka, preko klasične glazbe i romantizma do modernih, jazz skladbi, tradicijske, filmske i zabavne glazbe u aranžmanima za brass kvintet. Ansambl naročito promiče djela hrvatskih skladatelja (Miljenko Prohaska, Davor Bobić, Ivo Josipović, Tomislav Uhlik, Ivan Josip Skender, Dalibor Grubačević i drugi).

Podium Brass Kvintet čine: Marko Bobičanec (truba), Peter Firšt (truba), Hrvoje Pintarić (rog), Ivan Mučić (trombon) i Danijel Požgaj (tuba).

Koncert se održava u organizaciji Doma kulture Grada Preloga i financiran je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

 

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije