CENTAR ZA KULTURU

IZA KULISA Ljiljana Mučić već 34 godine radi u CZK-u: Jedan od posebnih trenutaka bio je upoznavanje Arsena Dedića

Centar za kulturu nisu samo pozornica, sjedala i zgrada, već su tu i duša i srce samog Centra - njegovi djelatnici

Centar za kulturu u Čakovcu središte je kulturnog života u Međimurju. Od njegovog osnutka 1981. godine ne postoji ni jedan Međimurac koji nije barem jednom u životu prošao kroz njegova ulazna vrata. Različite izvorne manifestacije i programi, brojni nastupi gostujućih izvođača, raznolike kazališne, baletne i glazbene priredbe, kino projekcije… u 43 godine doslovno smo se “nagledali svega”.

No Centar za kulturu nisu samo pozornica, sjedala, zgrada, već je tu i duša i srce samog Centra – njegovi djelatnici. U serijalu “Iza kulisa” saznajemo tko su kotačići koji pokreću veliki kulturni stroj, najprestižniju kulturnu instituciju u Međimurju – Centar za kulturu Čakovec.

Već 34 godine u CZK-u

Ljiljana Mučić iz Sivice u Centru za kulturu Čakovec radi već 34 godine kao administrativna referentica. Nakon rada u Međimurskoj banci i na Prekršajnom sudu, 1. lipnja 1990. godine došla je u Centar za kulturu i ostala – tu joj se najviše svidjelo. “Radim u odjelu marketinga i dijelim ured s Lanom Androić Šarić. Lana radi poslove koje dolaze prije projekcije ili predstave ili koncerta, a ja radim poslove koji dolaze poslije. Moja su obveza izvješća o posjećenosti, recimo distributeru šaljem izvješće o broju posjetitelja pojedinog filma, izrađujem statističke izvještaje. U načelu, bavim se programima kada oni prođu. Naravno, poslovi uključuju i korespondenciju te komunikaciju s ostalim odjelima”, otkrila nam je Ljiljana.

Samo lijepa sjećanja

U 34 godine rada u Centru za kulturu zacijelo je doživjela brojne zanimljive situacije i upoznala velike ličnosti s hrvatske estrade. “Pamtim samo vesele i sretne situacije, naravno, bilo je i stresnih, no treba se usredotočiti na samo ono pozitivno. Prvenstveno sam imala sreću s kolegicom s kojoj sam 34 godine dijelila ured, Vesnom Makovec koja je ove godine otišla u mirovinu. No i moja nova kolegica, Lana, karakterno mi je slična. Jako sam sretna što smo odmah našle zajednički jezik”, rekla je Ljiljana te ipak otkrila jedan detalj iz Centra za kulturu: “Poznate ličnosti stalno posjećuju i nastupaju u CZK-u. Recimo Vanna je nedavno ovdje snimala spot za njezinu novu pjesmu. Nekada ih zaustavimo na hodniku i zamolimo za fotografiju i popričamo s njima. Obožavam Arsena, Gabi i Jimmyja Stanića. Zato sam bila presretna kada sam imala priliku upoznati Arsena i popričati s njim. To je bio jedan od najljepših trenutaka”.

Ljiljana nam je rekla kako se u 34 godine njezinog rada i publika promijenila. Novi načini gledanja filmova kod kuće ispraznili su kino dvorane. Nekada se za jednu projekciju rasprodala cijela dvorana od oko 550 mjesta. S druge strane, u rujnu ove godine sveukupno je 500 posjetitelja posjetilo kino. No nada se kako će u skoroj budućnosti doći do ponovnog pomaka te da će se publika, posebice mladi vratiti u Centar za kulturu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije