ŽIVO U CENTRU ČAKOVCA

FOTO Djeca u Čakovcu trčala kros, odrasli uživali u suncu i izložbi karikatura

Čakovec je jedini grad u Hrvatskoj u kojem se tradicionalno održavaju ovakvi krosevi

Možda jedan od posljednjih ovogodišnjih sunčanih i toplih vikenda, na čakovečke je ulice privukao velik broj ljudi. Uobičajeno, osim ispijanja kava i napitaka na terasama kafića, subotnje prijepodne vrijeme je i za brojna događanja u organizaciji brojnih udruga.

Nakon prošlotjednog buvljaka u zgradi Scheier, ove subote članice Inner Wheel kluba Čakovec, organizirale su humanitarna akcija “Stare knjige nove ruke”. Građani su donacijom dobili štivo za čitanje, a Inner Wheelke sredstva za svoje humanitarne akcije koje provode tijekom godine.

U obližnjoj Gradskoj kavani pak je postavljena 9. međunarodna izložba karikatura. Organizator Damir Novak za ovogodišnju je temu odabrao borbu protiv nasilja nad ženama. Karikature, njih petstotinjak, pristigle su sa svih strana svijeta, a osim u glavnoj, natjecalo se i u posebnoj kategoriji za mlade. Priznanje su dobile i naše dvije sugrađanke, trinaestogodišnja Ariela Crkvenčić i osmogodišnja Tessa Makšadi. Glavni pokrovitelj bio je Grad Čakovec, a priznanja našim nagrađenim djevojkama uručila je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini. Izložbu možete razgledati naredna dva mjeseca.

Čakovečka gradonačelnica je, zajedno s dekanom Međimurskog veleučilišta doc.dr.sc Igor Klopotanom dijelila i priznanja na Jesenskom krosu Međimurja, koji je održan u jezeru podno zidina čakovečkog Starog grada.

Natjecao se velik broj učenika iz međimurskih vrtića i osnovnih škola te članovi Udruge za sindrom Down Međimurske županije. Atletski klub Međimurje koji je bio organizator utrke pobrinuo se za nagrade te postavljanje najljepše staze za kros u zemlji.

Čakovec je jedini grad u Hrvatskoj u kojem se tradicionalno održavaju ovakvi krosevi, a na njime redovito sudjeluje mnoštvo djece. I ove godine pomagali su im studenti Međimurskog veleučilišta. Čestitamo najboljima!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije