NEDELIŠĆE

FOTO/VIDEO Povijesni trenutak u Nedelišću: Započelo prvo parkour prvenstvo u Hrvatskoj

U dvorani MESAP-a u Nedelišću danas je, točno u 10 sati, započelo prvo hrvatsko prvenstvo u parkouru, što je velika čast za međimursku sportsku zajednicu

Više od 110 natjecatelja iz osam hrvatskih gimnastičkih klubova okupilo se kako bi se borili za medalje i prestižne titule u disciplinama Speed, Freestyle i All-Around (kombinacija Speeda i Freestylea) – kako u pojedinačnoj, tako i ekipnoj konkurenciji.

Dvorana je posebno uređena za ovu prigodu s dva parkour poligona: jedan prilagođen djeci za rekreativne aktivnosti, dok je glavni teren rezerviran za natjecanja u izvedbi talentiranih hrvatskih parkourista.

Gimnastički klub Macan iz Nedelišća, domaćin natjecanja, predstavlja se s najvećim brojem natjecatelja – njih 30 sudjeluje u borbi za odličja.

Predsjednica kluba, Tanja Mesarić Novak, istaknula je kako klub posljednje dvije godine aktivno razvija parkour te da su uz pomoć vlastitih resursa izgradili poligon specijalno za ovu smotru.

Parkour, disciplina koja objedinjuje brzinu, spretnost i kreativnost u svladavanju prepreka pomoću vlastitog tijela, danas je privukla pažnju brojnih posjetitelja. Disciplina Speed temelji se na što bržem svladavanju poligona, gdje su preciznost i sigurnost ključni faktori, dok Freestyle omogućava natjecateljima da izraze svoju kreativnost kroz akrobatske elemente na preprekama.

Uz napetost i dinamične izvedbe, natjecanje donosi brojne uzbudljive trenutke. Gimnastički klub Macan iz Nedelišća, kao organizator, ponosno ističe svoje dugogodišnje zalaganje za razvoj parkoura, a danas su sve oči uprte u natjecatelje koji nastoje postići svoje najbolje rezultate.

Parkour, kao relativno nov sport u Hrvatskoj, kroz ovo natjecanje pokazuje svoj potencijal da inspirira mlađe generacije i doprinese razvoju tjelesne kulture.

Natjecanja traju cijeli dan, a svi zainteresirani još uvijek imaju priliku doći i uživo svjedočiti vrhunskim izvedbama najtalentiranijih parkourista u zemlji.

Parkour, kao vještina koja kombinira fizičku spremnost i mentalnu snagu, danas postavlja nove standarde u hrvatskom sportu, a Nedelišće se time upisuje na kartu značajnih sportskih događanja.

Video zapis pogledajte ovdje.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije