VIDEO

DRAGON BOAT U tijeku je natjecanje u zmajskim čamcima na Marini Prelog

Veslanje u timu veliki je izazov, 14 članova posade treba se uskladiti i veslati poput jedne osobe

Turistička zajednica Grada Preloga ove je godine bogatija za jedan Dragon boat čamac, dok je drugi čamac vlasništvo Udruge sportske rekreacije „Croatian Outdoors“.

Čamci su isprobani i pušteni u vodu te je nakon svakodnevnih treninga, danas sve spremno za natjecanje. Natjecanje je počelo u 11 sati, a u dugim zmajskim čamcima, sa posadama od po 14 članova, svoje snage odmjeriti će ekipe iz cijele Hrvatske, dok će Prelog ponovno posjetiti i Dragon boat klub Zadar.

Veslanje u timu veliki je izazov, 14 članova posade treba se uskladiti i veslati poput jedne osobe. Zato im bubnjar na glavi čamca daje ritam i motivaciju za što brže veslanje.

Dragon boat klub Zadar će u sklopu natjecanja predstaviti i hvalevrijedan projekt PINK DRAGON koji je vezan uz tim žena koje su preboljele karcinom dojke te koje se bave veslanjem zmajskih čamaca kao dijelom svoje rehabilitacije, zbog čega će im se ove godine u veslanju pridružiti i tim žena iz Međimurja i okolnih županija, sa istom anamnezom, kako bi promovirali i poboljšali suradnju kroz ovu atraktivnu aktivnost u revijalnoj utrci ženskih timova.

Zainteresirani promatrači pozvani su da promatraju timove kako bi bi postigli što bolji rezultat..

Velika fotogalerija tek slijedi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije