budući lideri

TEHNIČKA ŠKOLA ČAKOVEC Održani susreti s poduzetnicima i Sajam poslova: Učenici dobili vrijedne uvide i prilike za budućnost

Tehnička škola Čakovec pokazala je svoju predanost stvaranju novih prilika za učenike, osiguravajući im podršku na putu prema budućem profesionalnom uspjehu

U petak, 18. listopada 2024., Tehnička škola Čakovec bila je domaćin dva važna događanja koja su okupila brojne poduzetnike, učenike i stručnjake iz različitih industrija. U sklopu Susreta s poduzetnicima i 2. Sajma poslova, učenici su imali priliku iz prve ruke čuti vrijedne savjete lidera iz industrije te ostvariti direktan kontakt s potencijalnim poslodavcima.

Poduzetnički susreti – obrazovanje za stvarni svijet

U jutarnjim satima, u multimedijalnoj dvorani Regionalnog centra kompetentnosti, održan je Susret s poduzetnicima, koji je stvorio platformu za suradnju između lidera iz industrije i Tehničke škole Čakovec. Ova jedinstvena prilika omogućila je razmjenu znanja, iskustava i ideja s ciljem jačanja veza između obrazovnog sustava i poslovnog sektora.

Posebno zanimljivo bilo je predavanje Damira Sabola, tehnološkog vizionara i osnivača Iskon Interneta i Photomatha. Sabol je podijelio svoju inspirativnu priču o putu do uspjeha, naglasivši važnost inovativnosti i hrabrosti u poduzetništvu, te motivirao učenike da razmišljaju izvan okvira. Njegovo iskustvo iz stvarnog svijeta poduzetništva pružilo je učenicima dragocjene uvide.

Tijekom dana održan je i tematski sastanak na kojem su stručnjaci raspravljali o umjeravanju opreme te važnosti suradnje između obrazovnih institucija i poduzeća. Rasprava je potaknula zanimljive ideje o trendovima u tehnologiji umjeravanja opreme, a mnogi su zaključili da je budućnost obrazovanja usko povezana s tehnološkim napretkom.

Masterclass o CNC tehnologiji

U poslijepodnevnim satima, Neven Bakač iz tvrtke MTH d.o.o. održao je fascinantan masterclass naziva “Anatomija CNC stroja”. Učenici su imali priliku upoznati se s najnovijim dostignućima u CNC tehnologiji i saznati više o njenoj primjeni u modernoj industriji.

2. Sajam poslova: Povezivanje učenika i poslodavaca

Paralelno s poduzetničkim susretima, u holu Tehničke škole Čakovec održan je 2. Sajam poslova. Poslodavci iz različitih sektora predstavili su svoje tvrtke, dok su učenici imali priliku uspostaviti direktan kontakt s potencijalnim poslodavcima. Sajam je omogućio poslodavcima da upoznaju buduće stručnjake i prošire svoju poslovnu mrežu, dok su učenici dobili vrijedne informacije o poslovnim prilikama i očekivanjima na tržištu rada.

Ova dva događaja uspješno su spojila obrazovni sektor s poslovnim svijetom, pružajući učenicima jedinstvenu priliku za učenje i umrežavanje. Tehnička škola Čakovec pokazala je svoju predanost stvaranju novih prilika za učenike, osiguravajući im podršku na putu prema budućem profesionalnom uspjehu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije