lijepo druženje

MLADI ŠAFOVCI Uspješni i talentirani članovi Škole animiranog filma Čakovec na prijemu kod gradonačelnice Cividini

U Uredu gradonačelnice Grada Čakovca Ljerke Cividini održan je prijem za mlade i talentirane članove Škole animiranog filma Čakovec povodom njihovog novog uspjeha

Naime, na 62. reviji filmskog stvaralaštva djece održanoj u Varaždinu osvojili su četiri nagrade.

U konkurenciji 93 filma, stručni žiri nagradio je njihov film u tehnici obojene soli “Protuletje” 3. nagradom u kategoriji animiranog filma. Isti film žiri djece nagradio je 1. nagradom. Film je interpretacija međimurske baštine na temelju istoimene pjesme u izvedbi KUU Zasadbreg. Lutka film “Slasni menu” nagrađen je 3. nagradom dječjeg žirija, dok su Jakob Žnidar i film “Miška” dobitnici specijalnog priznanja stručnog žirija za odličnu animaciju i istraživački rad na temi filma o sudjelovanju stanovnika Međimurja u 1. svjetskom ratu. Osim spomenutih i nagrađenih filmova, u konkurenciju su na Reviji bili i crtani filmovi “Godišnji odmor” te “Tužna violina”.

Na prijemu kod gradonačelnice Ljerke Cividini, uz voditeljicu Jasminku Bijelić Ljubić bili su mladi šafovci Ariela Crkvenčić, Erin Maček, Dora Matotek, Barbara Žižek, Jakob Žnidar, Anja Žganec Rogulja, Mura Hozmec, koji su gradonačelnicu upoznali s tematikom spomenutih nagrađenih filmova, a isto tako kroz razgovor se moglo čuti i o filmskim projektima na kojima trenutačno rade, ali i brojnim nagradama koje su osvojili minulih godina.

Gradonačelnica Ljerka Cividini je istaknula ponos i radost zbog njihovih postignuća na 62. reviji filmskog stvaralaštva, ali i dosadašnjeg cjelokupnog rada. Njena poruka je naglasila važnost kreativnosti i truda koje su mladi filmaši uložili u svoje radove, te je uz prigodne darove potaknula sve prisutne da nastave s radom i razvojem svojih talenata. „Želim vam čestitati na ovom izvanrednom uspjehu i potaknuti vas da nastavite slijediti svoje snove. Vaša umjetnost donosi radost i inspiraciju, a svaka nagrada koju ste osvojili je priznanje za vaš talent i rad. Hvala vam što nas predstavljate u najboljem svjetlu i što činite naš grad još zanimljivijim. Nastavite stvarati, sanjati i ostvarivati svoje ciljeve. Grad Čakovec će i ubuduće podržavati vaš razvoj i pružati sve potrebne uvjete za rad. “, kazala je gradonačelnica Cividini.

Ovom prigodom mladi animatori ŠAF-a gradonačelnici su u njezinom uredu predstavili i stvorili jednu priču s crtežima za animirani film o onome što ih čeka iduće godine, a to je velika proslava 50. obljetnice postojanja Škole animiranog filma u Čakovcu. Priča je o „Šafku“ koji je na proslavu svojeg rođendana pozvao svoje drage prijatelje s kojima će uz igru grad obojiti u najljepše boje.

Spomenimo na kraju kako je Edi Lukmanu, osnivaču i nekadašnjem voditelju ŠAF-a na 19. DOKUart festivalu u Bjelovaru dodijeljeno je priznanje “Počasni DOKUartovac”, priznanje za dugogodišnji rad kao filmskom pedagogu, ne samo u ŠAF-u već i širom Europe, navodeći ga dijelom inspiracije za sam festival.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije