OREHOVICA

LJUBAV SLAVI TRADICIJU Valentino i Ivana vjenčali se u pravom romskom stilu u Orehovici

Danas je Orehovica svjedočila jednoj od najupečatljivijih svadbenih povorki u Međimurju

Valentino Mirić i Ivana Vuk, zaljubljeni par iz Hodošana i Orehovice, okrunili su svoju ljubav nezaboravnom svadbom, koja će se prepričavati još dugo.

Svadbena povorka, predvođena glazebenicima koji su na kamionetu svirali i pjevali u sav glas, prolazila je kroz Orehovicu. Mladenci su stigli u crvenom Cadillacu, privlačeći poglede svih prolaznika. Ova neobična kombinacija moderne elegancije i tradicije dala je poseban šarm njihovom dolasku.

Dolazak pred crkvu bio je još posebniji – uz mladence su se vijorile dvije zastave: hrvatska zastava i zastava Roma, simbolizirajući njihovu ponosnu pripadnost i bogatstvo kulturnih nasljeđa. Valentino, prometni tehničar koji radi kao vozač kamiona u Austriji, i Ivana, ekonomistica iz Orehovice, ovaj su trenutak dočekali s osmijehom i radošću, dok su ih obitelji i prijatelji s oduševljenjem pozdravljali.

Na ovaj dan Valentino slavi i svoj 22. rođendan, što svadbenu svečanost čini još emotivnijom. Njegovi roditelji, Mitar i Zorica, koji su prije mnogo godina napustili romsko naselje u Pribislavcu i sagradili dom u Hodošanu, ponosni su na sinov uspjeh i na to što danas ženidbom ulazi u novu fazu života.

Ivana Vuk, mezimica iz Orehovice, također nije skrivala sreću. Njezini roditelji, Kruno i Slađana, već su dva puta doživjeli sreću kada su udavali svoje starije kćeri, a sada je na red došla i njihova najmlađa. Ivana je završila osnovnu školu u Orehovici, a nakon toga Srednju ekonomsku i trgovačku školu u Čakovcu, i spremna je preuzeti novu životnu ulogu supruge i buduće majke, kazala nam je.

Nakon ceremonije u crkvi, mladenci i uzvanici će nastaviti slavlje u restoranu u Mačkovcu, uz poznate glazbenike iz Srbije. Violinist Momir Jovanović i harmonikaš Dejan Kostić, poznat kao “Mozart harmonike”, predvodili su orkestar, dok su pjevači Boškic Jovanović i njegova mlada kolegica dodatno upotpunili veselje.

Ova romska svadba, ispunjena glazbom, radošću i tradicijom, savršeno je spojila ljubav, obitelj i kulturu. Valentino i Ivana, okruženi zastavama koje simboliziraju njihove korijene i zajednički put, započinju svoje bračno putovanje s puno ljubavi i podrške svojih najmilijih.

Na eMedjimurje.hr uskoro stiže i velika fotogalerija.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije