SPORTSKE NOVOSTI

FOTO Novo priznanje Čakovcu – Nagrada za ulaganje u sportsku infrastrukturu na Sport Festu

Novo vrijedno priznanje opet ide u Čakovec

Ovog puta Grad Zrinskih primio je priznanje za ulaganje u sportsku infrastrukturu. Na današnjem Sport Festu – festivalu sporta koji se održava u Poreču u ime Grada nagradu su preuzeli predsjednik Zajednice sportskih udruga Čakovca Anđelko Crnčec i proslavljeni čakovečki olimpijac Filip Ude.

Ovo je 8. izdanje Sport Festa kojeg zajednički organiziraju Hrvatski olimpijski odbor i Grad Poreč, a u njegovu sklopu dodjeljuje nagradu JUMP kako bi se istaknuli i nagradili pojedinci te organizacije u svim društvenim sferama koje svojim radom i projektima promiču sport. Nagrada se dodjeljuje svake godine u četiri kategorije, a osim u sportskoj infrastrukturi predana je i za grad sporta, sportski event i najbolji izlagač.

Kako stoji u obrazloženju nagrade Čakovec je posljednje-dvije tri godine krenuo u novi ciklus obnove i gradnje sportskih objekata.

Obnovljen je Macanov dom i opremljen profesionalnom opremom za gimnastičare, uređuje se i oprema sportska dvorana Učiteljskog fakulteta, izgrađeni su vanjski bazeni, na europske fondove je prijavljena gradnja Regionalnog teniskog centra – jedinog takvog u Hrvatskoj.

Uskoro počinje energetska obnova prostora NK „Sloga“, projektira se dogradnja čakovečke streljane s novim strelištem za kratko i dugo oružje te dvoranom za džudo, a u kompleksu Sportsko-rekreacijskog centra Mladost izgradit će se šetalište s vježbalištem na otvorenom. To su veće investicije, a ima još i brojnih manjih.

Prilikom preuzimanja nagrade čelni čovjek čakovečke sportske zajednice Anđelko Crnčec rekao je kako je ovdje riječ o kontinuiranome ulaganju u sportsku infrastrukturu.

„Kod primjera obnove Macanovog doma, opremanja dvorane Učiteljskog fakulteta, a posebice izgradnje nove balon dvorane, prve takvog tipa u Hrvatskoj, pokazali smo što sve možemo ako upotrijebimo zajedničke snage. Svi smo stavili glave skupa, i visokoškolska ustanova, gimnastički klub, sportska zajednica i Grad Čakovec, a rezultat je nova dodana sportska vrijednost.“, izjavio je i dodao kako će se benefiti ovih investicija dokazivati u godinama koje tek dolaze.

Filip Ude je poručio kako je i on osobno, ali i brojni drugi sportaši, najbolje osjetio što znači kada lokalna zajednica prepozna potrebe sportaša i na njih reagira.

„Sada konačno u svom gradu imam normalne uvjete za treniranje. Bit ću iskren i reći ću da je obnova Macanovog doma, izgradnja balon dvorane i preuređenje dvorane Učiteljskog fakulteta u gimnastičku zacementirala moju odluku da se i dalje natječem i nastupim na Olimpijskim igrama u Los Angelesu. S ovakvim uvjetima sve će biti lakše.“, smatra najbolji sportaš Čakovca svih vremena i napominje kako dolaze brojni drugi talentirani sportaši koji će moći iskoristiti sve potencijale ovakve sportske infrastrukture. Dobitnici nagrada na ovom Sport Festu su još i Hrvatski vaterpolo savez, Grad Bjelovar i Hrvatski olimpijski odbor.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije