Erasmus+ 365

POU Čakovec i Europe Direct Čakovec obilježili Dane Erasmusa 2024. uz bogat program i inspirativne govore

Od 14. do 19. listopada 2024. diljem Hrvatske održavaju se razna događanja u sklopu Dana Erasmusa, globalne manifestacije koja slavi uspjehe Erasmus+ programa

Ove jeseni, Pučko otvoreno učilište Čakovec zajedno s Europe Direct Čakovec, organiziralo je 17. listopada događaj pod nazivom “Erasmus+ 365” kako bi predstavili mogućnosti koje ovaj europski program pruža građanima.

Na početku događanja, ravnatelj POU Čakovec, Mario Zamuda, istaknuo je važnost Erasmus+ projekata za instituciju, naglašavajući uspješno sudjelovanje POU Čakovec u Erasmus+ projektima proteklih osam godina. Gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini u svom govoru izrazila je podršku radu Učilišta, pohvalivši njihove napore u integraciji europskih iskustava u lokalnu zajednicu.

Marija Stanković iz Europe Direct Čakovec predstavila je mogućnosti sudjelovanja u Erasmus+ programu i Europskim snagama solidarnosti, dok je Ivica Jeđud, voditelj institucionalne i međuorganizacijske suradnje pri POU Čakovec, pružio uvid u više od 20 Erasmus+ projekata u kojima POU Čakovec sudjeluje, uključujući KA1 i KA2 projekte te stečenu akreditaciju u području obrazovanja odraslih. Gospodin Huso Jusić iz Ljudske univerze Lendava podijelio je slovenska iskustva s Erasmus+ projektima, pružajući međunarodnu perspektivu.

Kroz inspirativne govore i razmjenu iskustava, sudionici su imali priliku doznati kako Erasmus+ program obogaćuje živote građana, omogućava nova znanja i otvara putove ka osobnom i profesionalnom razvoju. Zahvaljujemo svim sudionicima na dolasku, posebice našim partnerima i suradnicima, te se radujemo sljedećim prilikama za suradnju i sudjelovanje u europskim projektima. Nadamo se da će ovaj događaj motivirati sve prisutne da se uključe u Erasmus+ aktivnosti i iskoriste prilike koje im se nude. 

Vjerujemo da će svatko pronaći Erasmus+ aktivnost krojenu po svojoj mjeri!

EUROPE DIRECT ČAKOVEC

Misija centra je približiti EU građanima, olakšati dostupnost i širenje informacija o EU, olakšati građanima komunikaciju s tijelima i institucijama EU te transparentno prikazati rad i djelovanje EU. Europe Direct informacijski centri kroz svoj rad pružaju europskim donositeljima odluka mogućnost da direktno uvide potrebe i probleme građana u pojedinim državama članicama.

Informirati se možete putem njihove web stranice (www.europedirect-cakovec.eu), pratiti ih na Facebook-uInstagramu i Twitteru, te poslati e-mail (info@europedirect-cakovec.eu) ili nazvati na broj telefona 040/374-016.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije