prelog

VRIJEDNI SAVJETI Psihologinja Esmeralda Slaviček održala radionicu ‘Kako povećati samopouzdanje’

U prostoru Multimedijalne dvorane Muzeja Croata insulanus Grada Preloga, u srijedu, 16. listopada, održana je radionica pod nazivom „Kako povećati svoje samopouzdanje“

 Zanimljivo predavanje održala je sjajna mlada psihologinja Esmeralda Slaviček, a održano je uz obilježavanje Svjetskog dana mentalnog zdravlja. Ovaj se dan obilježava 10. listopada svake godine s ciljem podizanja svijesti o problemima mentalnog zdravlja. Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je 10. listopada Svjetskim danom mentalnog zdravlja.

Obilježava se svake godine, a cilj mu je podizanje svijesti o problemima mentalnog zdravlja diljem svijeta kao i poticanje na ulaganje u sustav podrške mentalnom zdravlju. Svjetski dan mentalnog zdravlja, ove godine stavlja fokus na važnu temu – povezanost između mentalnog zdravlja i radnog mjesta.

Pod sloganom “Zdravlje na radnom mjestu”, Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) ističe kako sigurno i podržavajuće radno okruženje može značajno doprinijeti mentalnom zdravlju zaposlenika, dok loši uvjeti rada, poput stigmatizacije, diskriminacije i uznemiravanja, mogu ozbiljno narušiti njihovu dobrobit. WHO poziva vlade, poslodavce i organizacije koje zastupaju radnike da se udruže kako bi zajedno stvorili okruženje u kojem mentalno zdravlje postaje prioritet.

Ključne mjere uključuju edukaciju nadređenih, potporu zaposlenicima koji se suočavaju s mentalnim poteškoćama, te kreiranje radnih uvjeta koji smanjuju rizike po mentalno zdravlje. Stvaranje okruženja u kojem radnici mogu osjećati sigurnost, svrhu i podršku ne samo da poboljšava mentalno zdravlje, već i povećava produktivnost i zadovoljstvo poslom.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije