GRAD RUDARA

MURSKO SREDIŠĆE Gradonačelnik Srpak donio 14 zaključaka – pogledajte o čemu se radi

Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, dana na 80. sjednici stručnog kolegija donosi sljedeće zaključke

1. Temeljem provedenog postupka jednostavne nabave za izradu oborinske odvodnje i zatrpavanje kanala iza dječjeg vrtića Maslačak od tražene četiri ponude, u roku su pristigle tri ponude te se prihvaća najpovoljnija ponuda Blažon, usluge građevinskom mehanizacijom d.o.o. u iznosu od 22.245,25 eura s uključenim PDV-om.

2. Grad Mursko Središće u cijelosti će pokriti ratu za dječji vrtić za mjesec siječanj 2025. godine za sve roditelje kojima Grad Mursko Središće temeljem Pravilnika o sufinanciranju vrtića ili zasebnim odlukama Povjerenstva za sufinanciranje sufinancira predškolsko obrazovanje djece, bilo u predškolskim ustanovama na području Murskog Središća ili drugim vrtićima.

Roditeljima neće biti isporučena uplatnica, već će Grad u cijelosti podmiriti račun za taj mjesec. Navedeni prijedlog gradonačelnika uputit će se na slijedeću sjednicu Gradskog vijeća. To je još jedna jednokratna mjera iz demografskog i socijalnog paketa kojima Grad Mursko Središće pokušava olakšati svojim građanima.  

3. Grad Mursko Središće je i ove godine osigurao jednokratnu novčanu pomoć za umirovljenike sa svog područja u obliku poklon bonova povodom božićno novogodišnjih blagdana. Pravo na Božićnicu (bonove) ostvaruju svi umirovljenici kojima je zbroj mirovina (prihoda) manji od 550,00 eura i to po sljedećim kriterijima: *mirovine (prihodi) do 300,00 eura = bon u vrijednosti od 60,00 eura

*mirovine (prihodi) od 301,00 eura do 420,00 eura = bon u vrijednosti od 40,00 eura *mirovine (prihodi) od 421,00 eura do 550,00 eura = bon u vrijednosti od 30,00 eura

Potvrde o visini mirovine (zadnji izvadak iz banke ili pošte) dostavite u Podružnicu umirovljenika Mursko Središće u uredovnim danima – utorkom i petkom od 08:00 sati do 12:00 sati. S obzirom na to da je došlo do promjene visine prosječne mirovine u Republici Hrvatskoj, Grad Mursko Središće povisio je kriterije prihoda u odnosu na visinu darovanog bona, u korist umirovljenika. Time se želi izbjeći da umirovljenici zbog porasta mirovine budu uskraćeni za poklon bon koji su do sada dobivali

4. Župa Marije Kraljice i sv. Ladislava, Mursko Središće – odobrava se isplata novčanih sredstava u iznosu od 700,00 eura za potrebe Caritasa Mursko Središće.

5. Sva djeca starosti od 0 do 15 godina povodom božićno novogodišnjih blagdana od Grada Mursko Središće dobit će bonove u iznosu od 20,00 eura. Novčana sredstva osigurat će se rebalansom proračuna. O načinu dodjele bonova roditelji će biti obavješteni naknadno, a najkasnije do 15. studenog 2024. godine . Putem tih bonova isključivo će se moći kupiti proizvodi za potrebe djece.

6. Zadužuje se komunalni redar za kontrolu uređenja groblja Mursko Središće i Križovec – Peklenica povodom blagdana Svih svetih te osiguravanje dežurstava komunalnih djelatnika tog dana te eventualnu prometnu problematiku.

7. Zadužuje se Turistička zajednica područja „Mura i gorice“ za organizaciju manifestacije „Martinje u Gradu rudara“ u petak, 08. studenog 2024. godine

8. Zadužuje se referent za informiranje – administrativni referent za organizaciju događaja Dan sjećanja za žrtvu Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje dana 17. studenog 2024. godine.

9. Zadužuje se referent za informiranje – administrativni referent za organizaciju događaja „Maj 3.“ dana 08. studenog 2024. godine.

10. Zadužuje se Turistička zajednica područja „Mura i gorice“ za pravovremeno predstavljanje programa „Advent u Gradu rudara“ kao i za organizaciju blagdana Svete Barbare, Božićnog sajma, Badnjeg jutra i Dočeka u podne.

11. Zadužuje se Turistička zajednica područja „Mura i gorice“ i komunalni odjel da do paljenja prve adventske svijeće – 30. studenog centar grada Mursko Središće bude ukrašen božićnom iluminacijom i božićnom postavom u gradskom parku.

12. Zadužuje se savjetnik za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove za realizaciju prijedloga osvjetljenja željezničkog mosta na rijeci Muri u Murskom Središću u svrhu turističke atrakcije s naglaskom na adventski ugođaj.

13. Izdavačka kuća umjetnika koji slikaju ustima i nogama d.o.o. – temeljem podnesene zamolbe odobrava se kupnja 10 paketa kolekcije u iznosu od 13,50 eura po paketu.

14. Udruga za sindrom Down Međimurske županije – temeljem podnesene zamolbe odobrava se kupnja 30 komada kalendara „Čuvari malih zvijezda“ u iznosu od 7,00 eura po komadu.

Navedeni zaključci stupaju na snagu danom donošenja i objavit će se na oglasnoj ploči Grada Mursko Središće u lokalnim tjednicima i na službenoj internet stranici Grada, a prijedlozi odluka dostavljaju se Gradskom vijeću na razmatranje i usvajanje.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije