POTPISAN UGOVOR

NOVOSTI Međimurska županija sufinancira program osposobljavanja učenika za sigurno upravljanje biciklom u prometu

Župan Međimurske županije Matija Posavec potpisao je ugovor o sufinanciranju programa osposobljavanja učenika za sigurno upravljanje biciklom u prometu s Darinkom Tompoš, predsjednicom Skupštine Autokluba Čakovec

Program, namijenjen učenicima 5. razreda osnovnih škola, iznimno je važan Međimurskoj županiji jer pridonosi povećanju sigurnosti djece u prometu, osnažuje prometnu kulturu i promiče njezinu važnost upravo u dobi života kada se najlakše usvajaju dobre navike.

Ukupna vrijednost programa iznosi 10.000 eura, a Međimurska županija sudjeluje s 6.000 eura. Program se provodi u suradnji s Udrugom građana AUTO KLUB ČAKOVEC, uz podršku učitelja, nastavnika te djelatnika prometne policije Policijske uprave međimurske.

U ovoj godini obukom će biti obuhvaćeno oko 1200 djece što dovoljno ilustrira vrijednost programa u zajednici. Obuka uključuje osam sati teorijske nastave o prometnim pravilima i propisima, sedam sati vožnje na poligonu te završni ispit. Sveobuhvatan pristup osigurava da djeca budu informirana, ali i za implementaciju teorijskog znanja u praksu, čime se izravno smanjuje rizik od prometnih nesreća.

Međimurska županija ovaj program, koji se provodi od 2016. godine,  zahvaljujući njegovoj edukativnoj naravi prepoznaje i podržava kao dugoročno ulaganje u sigurniju zajednicu.

Djeca do 14 godina ne smiju upravljati biciklom bez pratnje starije osobe, no završetkom ovog programa, već od 9.  godine života mogu sigurno i samostalno sudjelovati u prometu, što donosi značajnu promjenu u njihovoj samostalnosti i sigurnosti.

“Sigurno upravljanje biciklom” nije samo edukacija, već odgovoran iskorak prema sigurnijem društvu, što je strateški cilj Međimurskoj županiji.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije