PUT U ŠPANJOLSKU

FOTO Mažoretkinje Nedelišća sudjelovale na međunarodnom festivalu u Španjolskoj

Osim nastupa, cure su iskoristile vrijeme i za razgledavanje Barcelone

Iza Mažoretkinja Nedelišća je već podosta inozemnih turneja, a prošli tjedan su po prvi puta otputovale i do Španjolske. Ekipa Nedelišćanki je od 09. do 13. listopada 2024. boravila u turističkom mjestu Malgrat de Mar kraj Barcelone gdje su imale priliku sudjelovati na odličnom Međunarodnom festivalu mažoretkinja i orkestara – FIBM, sa sudionicima iz cijele Europe, ali i šire.

Grupe iz Španjolske, Francuske, Italije, Ukrajine, Litve, Irske i drugih europskih zemalja, pa čak i iz Meksika, okupirale su Malgrat de Mar na nekoliko dana kada su se u poznatom ljetovalištu blizu Barcelone održavala paralelna dva festivala – jedan za mažoretkinje i orkestra i jedan za folklorne grupe.

Službeno je festival započeo prijemom kod gradonačelnice gdje su se okupili predstavnici svih 25 grupa, a to je bila odlična prilika za druženje i uspostavljanje novih inozemnih kontakata. Pojačana ekipa seniorki Mažoretkinja Nedelišća sudjelovala je u velikoj uličnoj paradi uz pratnju hrvatskog orkestra iz Fužina, a otplesale su i svoje koreografije u sklopu programa festivala dva dana zaredom.

Osim nastupa, cure su iskoristile vrijeme i za razgledavanje Barcelone, glavnog grada španjolske pokrajine Katalonije i najvećeg grada na Sredozemnom moru koji je poznat po Gaudijevim umjetničkim djelima. Mažoretkinje su po pri puta na turneju putovale avionom čime je cijelo iskustvo bilo i puno zanimljivije. Inozemna turneja bila je dobar vjetar u leđa na početku nove plesne sezone za Mažoretkinje Nedelišća koje su već krenule s pripremama za najljepši božićno-novogodišnji program, za Plesnu čaroliju Mažoretkinja Nedelišća koju najavljuju za 21. prosinca 2024.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije