MALIŠANI KOD POLICIJE

FOTO Dječji vrtić ‘Fijolica’ iz Preloga u posjetu policijskoj postaji

Posebno za tu priliku organiziran je dolazak službenog psa 'Loke'

U srijedu 16. listopada na temelju dobre suradnje s Dječjim vrtićem „Fijolica“ u Prelogu, djeca predškolske dobi iz skupine „Pandice“ u pratnji odgajateljica i ravnateljice vrtića posjetili su Policijsku postaju Prelog i pritom policiji poklonili prekrasan likovni uradak na temu „192 – policija“.

Kontakt policajci upoznali su djecu s radnim okružjem i načinom rada policije, a sve u cilju kako bi djeca od svojih najmlađih dana prihvatila policiju kao svojeg prijatelja i pomagača. Djeca su pritom na njima prilagođen način i shodno njihovom uzrastu, upoznata sa zaštitnom ulogom policije i načinima na koji se mogu obratiti policiji za pomoć, a isto tako ih se upoznalo s postupanjem policije u slučaju pojave rizičnih i drugih društveno neprihvatljivih ponašanja. Djeca su s velikim oduševljenjem u pratnji policijskih službenika posjetila sve urede i prostore unutar policijske postaje, gdje ih se najviše dojmilo operativno dežurstvo, šalter za izdavanje osobnih iskaznica gdje su tom prilikom djeci od strane službenice na šalteru izuzeti otisci prstiju i na kraju posebice prostorije za zadržavanje.

Kako bi djeci boravak u postaji ostao u dugom sjećanju u dvorištu djeci su prezentirana službena vozila koja su na korištenju u postaji kao i osnovna policijska oprema. Tom prilikom djecu je najviše dojmilo uključenje svjetlosnih i zvučnih signala na policijskom vozilu i službeni motocikl.

Posebno za tu priliku organiziran je dolazak službenog psa „Loke“ uz nadzor vodiča službenog psa Policijske uprave međimurske. Pas je pokazao osobine koje ga krase i čine uspješnim službenim psom – brzinu, koncentraciju, hrabrost i snagu, a što su djeca s velikom oduševljenjem i pozornošću pratila, a potom i iskoristila priliku da se fotografiraju za uspomenu.

Nakon razgledavanja i obilaska policijske postaje djeca su počašćena sokom i slatkišima, nakon čega su na dar primila reflektirajuće torbice pribavljene iz sredstava Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije.

Na samom kraju posjeta kontakt policajci su s djecom još jednom utvrdili gradivo sigurnog kretanja u prometu, kojom prilikom su u pratnji policajaca na siguran i pravilan način djeca prešla preko pješačkog prijelaza na obližnjem pješačkom prijelazu uz Policijsku postaju Prelog, gdje su djeca uz puno mahanja pozdravila policijske službenike i nogostupom sigurno nastavile put do vrtića.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije