DAN BIJELOG ŠTAPA

KAD LJUDI NE VIDE Dan bijelog štapa u Dječjem vrtiću Dječja mašta

Goste su činili predsjednica Udruge Marija Ciglar, član udruge i profesor, ujedno i pjesnik, Danijel Kralj te njihov videći pratitelj Dejan

U srijedu, 16.10., u sklopu svog Tjedna tolerancije i prihvaćanja različitosti, skupina Mravići iz Dječjeg vrtića “Dječja mašta” obilježila je Dan bijelog štapa.

U goste su im stigli predstavnici Udruge slijepih Međimurske županije, koji su djeci na vrlo zanimljiv i poučan način približili potrebe i mogućnosti slijepih i slabovidnih osoba. Goste su činili predsjednica Udruge Marija Ciglar, član udruge i profesor, ujedno i pjesnik, Danijel Kralj te njihov videći pratitelj Dejan.

Danijel je mališanima pokazao kako se koristi pisaća mašina za pisanje Brailleovog pisma te je svakom djetetu i odgojiteljicama ispisao njihova imena. Djeca su s oduševljenjem pratila demonstraciju i pažljivo čuvala papiriće sa svojim imenima za uspomenu.

Jedan od najzanimljivijih dijelova posjete bila je interaktivna vježba u kojoj su se djeca okušala kao videći pratitelji i učila kako se kretati prostorom s povezom na očima koristeći bijeli štap. Kroz ovu aktivnost, djeca su naučila bonton ophođenja sa slijepim osobama te kako mogu pomoći osobama s oštećenjem vida ako ih zatrebaju.

Ova posjeta omogućila je djeci da na vrlo konkretan način nauče o izazovima s kojima se slijepe i slabovidne osobe suočavaju u svakodnevnom životu. Djeca su kroz igru i praktične vježbe razvila empatiju, ali i razumijevanje za važnost tolerancije i pomaganja drugima. Ovakve aktivnosti ne samo da obogaćuju njihovo znanje, već ih i uče kako biti senzibilizirani i odgovorni članovi društva.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije