ERASMUS +

NE PROPUSTITE ŽNK Međimurje organizira Festival nogometa i školsko natjecanje djevojčica

ŽNK Međimurje zajedno sa klubovima ASC Dream Team iz Bukurešta, Rumunjska te FC Pesch iz Pečuha, Mađarska provodi EU Projekt koji se temelji na promociji i popularizaciji ženskog nogometa

Nova Aktivnost u sklopu Erasmus + Projekta „School-parents-football club relationship“ održati će se u Čakovcu od 18. do 20 listopada 2024. ŽNK Međimurje će biti domaćin i organizator školskog nogometnog natjecanja za djevojčice i festivala nogometa.

U naredna tri dana glavnu ulogu će imati djevojčice ali i njihovi roditelji. Osnovni cilj je kroz suradnju „Osnovne škole-Roditelji-Klub“ povečati broj djevojčica koje če se uključiti u nogometne aktivnosti. Kroz provedbu projekta djevojčice i njihovi roditelji će se educirati o važnosti bavljenja sportskim aktivnostima te da roditelji usmjeravaju svoju djecu u sportske nogometne aktivnosti i da ih dođu podržati na nogometnim utakmicama.

Provoditi će se promocija i popularizacija ženskog nogometa kao i isticanje da nogomet nije samo muški sport.

U subotu 19.10.2024. će se u dvorani I. Osnovne škole Čakovec održati natjecanje osnovih škola. Na natjecanju će sudjelovati pet osnovnih škola. ( I OŠ Čakovec, II OŠ Čakovec, OŠ Prelog, OŠ Orehovica, OŠ M.Subotica). U svih pet osnovnih škola djevojčice su sa svojim voditeljima aktivno trenirale nogomet 4 mjeseca. Nakon nogometnih treninga sada će igrati nogomet na školskom natjecanju te prezentirati svoja nogometna znanja i vještine. Školska nogometno natjecanje započinje u 10:00 sati i završava svečanom dodjelom pehara u 13:30 sati

U nedjelju će se na stadionu SRC Mladost Čakovec sa početkom u 10:00 sati održati FESTIVAL NOGOMETA. Na festivalu će sudjelovati igračice mlađih kategorija ŽNK Međimurje Čakovec sa svojim roditeljima te djevojčice iz Osnovnih škola također sa svojim roditeljima. Sve djevojčice i njihovi roditelji zajedno će vježbati i igrati nogomet te se dobro zabaviti.

ŽNK Međimurje če osigurati nogometne terene, svlačionice, medicinsko osoblje i nogometne trenere. Za svakog sudionika osigurano je piće i hrana te reklamna majica Erasmus + projekta.

Nadamo se da ćemo kroz ove aktivnosti djevojčicama i njihovim roditeljima ponuditi lijepe i nezaboravne trenutke i potaknuti veliki broj djevojčica da se uključi na nogometne treninge i nogometne utakmice.

Sretni smo što će na Festivalu nogometa i školskom natjecanju sudjelovati i naši partneri iz Rumunjske i Mađarske.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije