OPREZNO S LABUDOVIMA

PRIPAZITE Neobični gosti u prometu: Labudovi u Čakovcu i Šenkovcu izazvali pažnju građana

Danas su vozači na relaciji između Čakovca i Šenkovca imali priliku svjedočiti nesvakidašnjem prizoru – dva labuda koja su se zatekla u prometu

Prvi je uočen kod čakovečkih bazena, a drugi na početku Šenkovca, u blizini benzinske postaje. Čitatelj nam je poslao fotografije s mjesta događaja, a prema svjedočenjima prolaznika, labud kod Šenkovca je čak izašao na cestu, ometajući promet.

Prometna situacija postala je delikatna kada je labud počeo hodati po cesti, zbog čega su se vozila morala zaustavljati. Jedan biciklist odlučio je preuzeti inicijativu te je, kako se vidi na fotografiji, pokušao pažljivo premjestiti labuda s ceste, omogućivši vozilima da ponovno sigurno prolaze. Ovaj trenutak solidarnosti i brige za životinje oduševio je prolaznike, koji su s pažnjom pratili situaciju.

Iako nije uobičajeno vidjeti labudove u urbanim sredinama poput Čakovca i Šenkovca, moguće je da su labudovi bili na svom sezonskom migracijskom putu ili su jednostavno tražili sklonište, no završili su u prometnoj zoni.

Migracije labudova često ih dovode do vodenih površina, poput rijeka, jezera i bazena, ali ponekad zalutaju i u naseljena područja.

Jedan od čitatelja, zabrinut za sigurnost labudova, kontaktirao je zaštitu prirode. Njihovi predstavnici potvrdili su da labud nije ozlijeđen i da će sami otići svojim putem, što je dodatno umirilo lokalne stanovnike.

Stanovnici se nadaju kako će labudovi naposljetku pronaći svoj put natrag u prirodno okruženje. Iako prizor labudova na cesti može biti dirljiv, također predstavlja opasnost za promet i same ptice. Očekuje se da će se labudovi, uz malo sreće, sigurno vratiti na svoje uobičajene staze.

Događaj podsjeća na važnost brige za životinje, čak i kada se zateknu u neočekivanim situacijama. Prolaznici, vozači i biciklisti koji su danas svjedočili sceni pokazali su solidarnost i svijest o potrebi zaštite divljih životinja, čak i u svakodnevnim prometnim uvjetima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije