VAŽNO

ČAKOVEC Uskoro počinju radovi na izgradnji novog kružnog toka: Sigurnije prometovanje na raskrižju Ulice Mažuranića i Masaryka

U ponedjeljak, 21. listopada, Međimurske vode d.o.o započinju s izvođenjem radova na rekonstrukciji dijela vodovodne mreže u Čakovcu, dio Ulice Ivana Mažuranića i dio Ulice Tome Masaryka

Projektom je predviđeno izvođenje rekonstrukcije dijela vodovodne mreže u ukupnoj duljini oko 285 metara. Postojeće dotrajale cijevi profila DN 150 i DN 225 mm zamijenit će se PE-HD cijevima profila DN 160 mm i DN 225 mm.

U sklopu rekonstrukcije izvršit će se prespajanje postojećih vodovodnih priključaka na novo izvedeni cjevovod.

Rekonstrukcija vodovoda je predviđena po novoj trasi, načelno položenoj u trupu prometnog traka prometnice, odnosno u pješačko biciklističkoj stazi te većim dijelom u zelenom pojasu, a sve iz razloga što postojeća vodovodna mreža mora biti u funkciji za cijelo vrijeme radova na rekonstrukciji dijela vodovodne mreže. Završetak radova predviđen je do sredine prosinca 2024. godine.

Za vrijeme izvođenja radova rekonstrukcije vodovodne mreže promet će se odvijati prema privremenoj regulaciji prometa.

Sukladno svemu navedenom, ovim putem molimo vas za razumijevanje i strpljenje za vrijeme izvođenja radova, uz napomenu da će izvođač radova Međimurske vode d.o.o poduzeti sve potrebne radnje kako bi sveli navedene zastoje u prometu i privremena nefunkcioniranja vodoopskrbe ili bilo kojeg drugog energenta prema krajnjim korisnicima na minimum.

U Čakovec stiže novi kružni tok

Sami radovi na rekonstrukciji raskrižja ulica Tome Masaryka i Ivana Mažuranića u kružno raskrižje počinju u ponedjeljak 28. listopada, o čemu će javnost biti još detaljno informirana.

Izvođač radova je Tegra d.o.o., a izgradnja kružnog raskrižja projekt je koji će omogućiti sigurnije i brže odvijanje prometa, posebno u vrijeme odlaska i povratka s posla.

Osim rekonstrukcije raskrižja, uredit će se sva komunalna infrastruktura i javna rasvjeta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije