ČAKOVEC

SVJETSKI DAN OŽIVLJAVANJA Održana edukativna radionica za umirovljenike u Čakovcu

Danas se obilježava Svjetski dan oživljavanja

Tim povodom je u Domu za starije i nemoćne osobe održana edukativna radionica za korisnike Doma i članove Udruge umirovljenika Grada Čakovca.

Volonteri Gradskog društva Crvenog križa Čakovec, Alenka Novak, David Kanižaj i Hermina Rubin, upoznali su nas s posebnim elementima u spašavanju života, ne samo prepoznavanju simptoma iznenadnog srčanog zastoja već i u pozivanju hitne medicinske službe na broj 194 odnosno 112.

Osim pokaznih vježbi oživljavanja i primjeni defrilatora (AVD-a) bilo je tu pitanja i o ostalim stanjima koje mogu biti ugrožavajuće za nas, od nesvjestice, krvarenja, opekotina, moždanog udara i drugih iznenadnih situacija.
Hvalevrijedna radionica koja je uspjela probuditi svijest k potrebi oživljavanja do dolaska hitne medicinske službe. Naši volonteri su nas uspjeli uvjeriti da dvije ruke mogu spasiti život.

Bilo je zanimljivo i nadasve emotivno slušati životne priče naših volontera o spašavanju života, zahvaljujući znanju i sposobnosti oživljavanja na vrijeme.

Hvala našim volonterima: Alenki, Hermini i Davidu, jer doista ne kaže se uzalud da se volonteri ne plaćaju… ne zato što su bezvrijedni, već zato jer su neprocjenjivi!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije