SVE JE GORJELO

STRAVA U HLAPIČINI U požaru je poginuo nepokretni starac

U Hlapičini se u ponedjeljak, 7. listopada dogodila tragedija. U požaru koji je izbio u obiteljskoj kući poginuo je nepokretni starac

Dojava o požaru vatrogascima je stigla oko 18.30. Ušli su u goruću kuću i počeli gasiti buktinju.

Prenerazili su se kad su u “električnom” krevetu prilagođenom za osobe s invaliditetom uočili beživotno tijelo nesretnog vlasnika, 79-godišnjeg Ivana Kosaleca.

Iznijeli su ga na dvorište i dovršili gašenje plamena. Van su iznesena i nagorjela invalidska kolica kao nijemi svjedok stravičnog događaja.

Dojava o požaru stigla je od mještanina Gordana Uremovića. On je neko vrijeme brinuo za nemoćnog starca. Obilazio ga je redovito, čuli smo da je taj dan bio kod njega u 17 sati te se opet vratio oko 18.30, kad ga je dočekao plamen.

Brinuo za njega

– Kad sam došao sve je gorjelo, nisam mogao ništa napraviti; nazvao sam vatrogasce. Brinuo sam za Ivana, iz istog smo sela, to me zamolila njegova kći. Čekali su na mjesto u staračkom domu. To se trebalo riješiti ovih dana i onda se dogodila ova nesreća. A o uzroku požara vam doista ne znam što reći – ispričao nam je gospodin Uremović.

Predsjednik Vijeća mjesnog odbora Dragutin Stojko kaže kako je nesretnog Ivana Kosalca znao iz viđenja.

– Radio je u Austriji i uglavnom je dolazio vikendom. Njegove dvije kćeri su u Sloveniji te ga je sad pazio jedan mještanin Hlapičine. I supruga mu je bila Slovenka, ona je preminula prije nekih desetak godina. Koliko ja znam, nepokretan je kraće vrijeme. Nije bila riječ o nekoj nesreći, već jednostavno zbog godina, starosti – ispričao nam je gospodin Stojko.

Idućega jutra prisustvovali smo početku očevida, u akciji su bili inspektor zaštite od požara i eksplozija Ivan Novak i krim-tehničar Mladen Topolnjak. Glavni zadatak bio im je utvrditi uzrok požara.

Zbog cigarete?

Sumnja je odmah pala na dvije stvari: tehnički uzrok požara zbog “električnog” kreveta te činjenicu da je Ivan Kosalec pušio. Nakon očevida glasnogovornik policije Radovan Gačal kazao nam je: “Isključeni su tehnički i prirodni uzrok požara, dok se kao uzrok ne može isključiti poduzeta ljudska radnja.”

To znači da nije bio problem u krevetu niti pak, recimo, udaru munje. Poduzeta ljudska radnja bi mogao biti opušak. Možda je nesretni starac zaspao, a kad je plamen krenuo, bilo je prekasno. No to se na zgarištu nije moglo utvrditi sa stopostotnom sigurnošću.

Mrtvozorničkim pregledom na tijelu preminulog utvrđene su opekline četvrtog stupnja. Drugi tragovi nasilne smrti nisu pronađeni. Ivan Kosalec pokopan je u krugu obitelji na groblju u Svetom Martinu na Muri.

*Preuzeto iz Lista Međimurje br. 3625

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije