1. nagrada grada varaždina

AUTOMOBILISTIČKI SPEKTAKL Prva utrka Prvenstva Hrvatske u kronometar vožnjama stiže u Varaždin

Varaždin će 20. listopada 2024. po prvi puta u svojoj povijesti biti domaćin utrke Prvenstva Hrvatske u kronometar vožnjama, pod nazivom „1. Nagrada Grada Varaždina 2024.”

Ovaj jedinstveni automobilistički događaj okupit će više od 70 licenciranih vozača iz cijele Hrvatske, koji će odmjeriti svoje vještine na tehnički zahtjevnoj stazi u poslovnoj zoni Jalkovec. To će biti prva utrka ove vrste u Varaždinu, čime grad postaje središte adrenalinskog uzbuđenja i brzine.

Raspored događanja

Događaj započinje u ranim jutarnjim satima, kada će od 7:30 sati biti obavljen prijem i verifikacija vozila. Svečano ceremonijalno otvaranje natjecanja zakazano je za 12:15 sati. Vozači će se natjecati na stazi dugoj 1.450 metara, s minimalnom širinom od četiri metra, što će pružiti zanimljive i tehnički zahtjevne vožnje.

Utrka će se održati u tri kategorije: serijski automobili, sportski automobili i dizelski automobili, a svaki vozač će imati priliku pokazati svoje vještine u borbi protiv štoperice. Svečano proglašenje pobjednika i dodjela nagrada održat će se oko 19 sati, čime će se zaokružiti ovaj oktanski spektakl.

Sigurnost i organizacija

Velika pažnja bit će posvećena sigurnosti sudionika i gledatelja. Posjetitelji će biti smješteni u označene zone, dok će nadzor provoditi redarska služba. Uz to, na terenu će biti prisutne hitne medicinske službe, vatrogasci i vučne službe kako bi se osigurala maksimalna sigurnost svih sudionika.

Prometne regulacije i zatvaranje cesta

Zbog održavanja utrke, određene ulice u Varaždinu bit će zatvorene za promet od 5:00 do 20:00 sati, a to uključuje Varaždinsku ulicu (odv. I, II i III) i dio ulice Braće Radić. Organizatori su predvidjeli termine za nužni prolaz vozila do 8:00 sati ujutro i ponovno od 18:00 sati navečer, te prema potrebi u slučaju hitnih intervencija.

Poziv gledateljima

Pozivamo sve ljubitelje brzine i automobilizma da 20. listopada posjete Varaždin i postanu dio ovog povijesnog događaja. „1. Nagrada Grada Varaždina 2024.” obećava dan prepun adrenalina, uzbudljivih vožnji i nezaboravnog oktanskog doživljaja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije