U ZNAK SJEĆANJA

OTISNULI SE NA PUT Policijski službenici vozili bicikle sve do Škabrnje i odali počast žrtvama Domovinskog rata

Iz pijeteta prema žrtvama Domovinskog rata iz mjesta Škabrnje, u Zadarskoj županiji, policijska udruga Regionalni klub IPA Međimurje – Čakovec, organizirao je biciklistički maraton od Čakovca do Škabrnje, u dane 11. do 13. listopada 2024. godine

Bicikle su vozili aktivni i umirovljeni policijski službenici, njih devetoro. U petak, 11.10.2024. godine krenuli su IPA biciklisti ispred sjedišta PU međimurske, na vožnju te malo po malo prevalili 147 km, od Čakovca do Petrinje, cilju prve etape. U pratnji su bili predsjednik Darko Dragičević, zamjenik Željko Turk, tajnik Dario Srnec i član Marijan Janušić, koji se odazvao na poziv da se pridruži svojim kolegama, s kojima je nekada vozio, prije teškog stradavanja tijekom prošle biciklijade.

Drugi dan biciklisti su krenuli iz Petrinje, i preko Cetingrada i Slunja jurili do Plitvičkih Jezera. Čelnik ljudi međimurske i sisačke IPA-e zastali su na spomen ploči u Gornjim Mokricama međimurskom policajcu Predragu Kozaru, koji je poginuo 11.11.1994.g. na tom mjestu. U kasnim popodnevnim satima biciklisti su stigli do Plitvičkih Jezera.


Zadnjeg dana, u prohladno ličko jutro, biciklisti su nastavili put prema Škabrnji. Put ih je vodio kroz Korenicu, Udbinu, Gračac, Obrovac i do cilja, Škabrnje! Domaćini iz IPA Zadarske dočekali su ih pred mjesnom crkvom Uznesenja Blažene Djevice Marije te proveli kroz istu, pa do Spomen obilježja masovne grobnice u središtu Škabrnje i Spomen obilježja na mjesnom groblju.


-Još jedna biciklijada uspješno je odrađena i iskrene čestitke biciklistima. Teško da se može bilo kakva organizacija zamisliti bez podupiratelja, a kamoli ovako zahtjevna, pa moramo uputiti zahvalu svim sponzorima.- kažu biciklisti.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije