veselo okupljanje

 EMOTIVNI SUSRET Učenici OŠ Prelog obilježili 55. godišnjicu od završetka škole

U subotu, 12. listopada u Prelogu, počevši s misom u župnoj crkvi sv. Jakoba, nekadašnji učenici Osnovne škole Prelog, obilježiIi su (veliku) 55. godišnjicu završetka osnovne škole

Radi se o generaciji koja je u prvi razred krenula 1961. godine i osmi razred završila 1969. godine, te je u tri razredna odjeljenja, brojila više od 90 učenika.

Prije početka mise, na podnožju Grupnog pila sv. Obitelji na Trgu sv. Jakoba u Prelogu, u spomen na preminule kolegice i kolege, upaljeni su lampioni i položen je cvjetni aranžman. Misu je služio župni vikar, Dominik Cestar. Podsjećajući na životne vrijednosti, predvodio je zajedničku molitvu za preminule školske kolegice i kolege, učiteljice i učitelje, kao i članove obitelji. Nakon mise i zajedničkog fotografiranja, u dobrom raspoloženju, druženje je nastavljeno u ugostiteljskom objektu nedaleko crkve.

Prisjećajući se nekadašnjih zajedničkih dana dijelile su se priče iz školskih klupa, ali i o životnim putevima u ovih 55 godina nakon završetka osnovne škole. Uz smijeh i pjesmu, prepričavane su brojne zgode iz dana zajedničkog školovanja.

Na kraju oproštaj, zagrljaj i zajedničko obećanje: Generacijo, vidimo se opet!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije