sretan rođendan

LIJEPA PROSLAVA KUU ‘Društvo žena Gornji Kraljevec’ ponos su općine i cijelog Međimurja!

U Društvenom domu u Gornjem Kraljevcu, u subotu je svečano obilježen iznimno važan jubilej - 35 godina postojanja i djelovanja Kulturno-umjetničke udruge ‘Društvo žena Gornji Kraljevec’

Ova udruga, koja s ponosom promovira ime svoje općine i Međimurja, već više od tri desetljeća neumorno čuva tradicijsku i kulturnu baštinu. Kao najaktivnija udruga na području Općine Vratišinec, KUU ‘Društvo žena’ ne samo da čuva običaje, već i obogaćuje svoju zajednicu svojom posvećenošću i brojnim aktivnostima.

Predsjednica Udruge, Štefanija Jambrošić, prisjetila se 27. kolovoza 1989. godine, kada je sve započelo. Tijekom 35 godina, ova udruga postala je jedinstvena ne samo po tome što u njoj djeluju isključivo žene, već i po tome što je Štefanija Jambrošić na čelu već dugi niz godina, predano vodeći svoje članice u očuvanju kulturnih običaja i vrijednosti.

KUU ‘Društvo žena Gornji Kraljevec’ davno je preraslo okvire uobičajene kulturno-umjetničke udruge, doprinoseći svemu onome što čini Međimurje posebnim i lijepim. U ime Međimurske županije, župan Matija Posavec izrazio je duboku zahvalnost za njihov trud i neiscrpnu energiju koju ulažu u promicanje kulturne baštine. “Vi ste ponos vaše općine, ali i cijelog Međimurja,” poručio je župan.

Uz brojne mještane i goste, proslavi jubileja nazočili su i načelnik Općine Vratišinec Mihael Grbavec sa zamjenicom Milenom Granatir, predsjednik Upravnog odbora Hrvatskog sabora kulture i predsjednik Zajednice hrvatskih kulturno-umjetničkih udruga Međimurske županije Dejan Buvač, ravnateljica OŠ dr. Vinka Žganca Vratišinec Maja Lukman Šprajc te župnik Josip Blažon.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije