na marini

FOTO U Prelogu preventivne aktivnosti policije na 8. Festivalu nordijskog hodanja i pješačenja

U subotu, 12. listopada na prostoru Sportsko-rekreacijske zone „Marina“, kao i na širem području Grada Preloga u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, Grada Preloga i drugih održan je 8. Festival nordijskog hodanja i pješačenja

Aktivnosti su organizirane u okviru četiri ruta u dužinama od 2 km kao najkraće rute, do najduže rute od 11 kilometara, a sudjelovalo je oko 350-ak osoba svih uzrasta odnosno od djece do osoba treće životne dobi.

Za vrijeme održavanja nordijskog hodanja i pješačenja sudionika festivala pojačana je kontrola i nadzor prometa na dijelovima navedenih ruta koje se preklapaju s državnim i lokalnim cestama, s ciljem osiguravanja sigurnosti kretanja pješaka sudionika gore opisane manifestacije.

U jutarnjim satima na području Sportsko rekreacijske zone „Marina“ uspostavljen je informativni punkt policije kojom prilikom su svim sudionicima Festivala, prezentirane zakonske obveze vezene uz kretanje pješaka i biciklista u cestovnom prometu, te su im predstavljene preventivne preporuke koje pridonose i povećavaju njihovu sigurnosti tijekom sudjelovanja u cestovnom prometu.

Ujedno su prisutnima prenijeti i korisni savjeti o samo zaštitnim mjerama vezanim za imovinske delikte, a posebna pozornost skrenuta je osobama starije životne dobi na mjere prevencije od krađa, provala i prijevara, koje građani treće životne dobi mogu samostalno provoditi te time smanjiti rizik da postanu žrtve kradljivaca i prevaranata.

Na info punktu korištene su brošure Policijske uprave međimurske „Zajedno do veće sigurnosti“, „Biciklisti pažnja” i „Pješaci sigurno u prometu” i dr., dok su posjetiteljima info punkta dijeljeni promotivni materijali (reflektirajuće trakice i prsluci) sufinanciranih putem sredstava Vijeća za prevenciju Međimurske županije

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije