Erasmus+

SREDNJA ŠKOLA ČAKOVEC Djelatnici i učenici na završnoj konferenciji projekta ‘Domaćinstvo u Postojni’

Srednja škola Čakovec je nadaleko poznata Međimurju, a njezini učenici već godinama postižu odlične rezultate

Svoju prepoznatljivost na međunarodnom nivou dodatno su podigli sudjelovanjem u brojnim Erasmus+ projektima. Erasmus+ projekti sufinancirani su sredstvima Europske unije, a posljednjih godinu i pol Srednja škola Čakovec sudjelovala je i u svojem prvom KA2 projektu kojem je nositelj bila Srednja gozdarska, lesarska in medicinska šola iz Postojne uz partnere DEOS iz Slovenije i SŠ Čakovec.

U petak, 11. listopada, u sklopu projekta „S sodelovanjem do novega učnega modula za kompetentno izvajanje pomoči na domu“ ili skraćeno „Domaćinstvo“, sedmero djelatnika i dvoje učenika sudjelovali su na završnoj konferenciji projekta u Postojni. Na završnoj konferenciji prezentirani su rezultati projekta u sklopu kojeg su se proteklih 18 mjeseci provodile brojne aktivnosti, a kao konačni rezultat predstavljen je i trojezični priručnik na slovenskom, hrvatskom i engleskom jeziku vezano za izvođenje predmeta „Domaćinstvo“ za učenike zdravstvenih smjerova. Priručnik za nastavnike sigurno će podići kvalitetu izvođenja predmeta za smjer njegovatelj te omogućiti i drugim zdravstvenim školama uvođenje ovog predmeta kao fakultativnog s ciljem što kvalitetnije pripreme budućih zdravstvenih djelatnika za tržište rada. Kako je cilj Europske unije daljnja deinstitucionalizacija skrbi za starije osobe, vjerujemo da će priručnik biti od velike koristi nastavnicima i budućim zdravstvenim djelatnicima.

Nakon prezentacije priručnika, učenici i nastavnici zajedno s kolegama iz Slovenije, Portugala i Španjolske sudjelovali su u zanimljivim radionicama u sklopu kojih je prikazana praktična provedba aktivnosti koje su opisane u priručniku. Bilo je jako zanimljivo, kreativno, poučno i veselo, a kao trajni podsjetnik na uspješnu suradnju u vrtu SGLZŠ-a je posađeno i drvo prijateljstva te vjerujemo da će se uspješna suradnja između ove dvije obrazovne institucije nastaviti i u budućnosti.

Priručnik je dostupan na poveznici: http://ss-cakovec.skole.hr/projekti/s_sodelovanjem_do_novega_u_nega_modula_za_kompetentno_izvajanje_pomo_i_na_domu?news_hk=6197&news_id=1899&mshow=2044#mod_news

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije