ZDRAVLJE U PRVOM PLANU

MAMIČINA ŠKRIJA Žene Gornjeg Kraljevca pohitale na Alenkin štand za mjerenje tlaka

S osmijehom na licu, Alja je neumorno mjerila vrijednosti, dok su se žene međusobno šalile i komentirale

Na današnjoj manifestaciji “Mamičina škrija” u Gornjem Kraljevcu, uz bogat program i šarenilo jela i piće, koje je pripremilo Društvo žena Gornji Kraljevec , jedan štand privukao je posebnu pažnju. Riječ je o štandu neumorne volonterke Crvenog križa, Alenke Novak, poznate po svojoj predanosti i brizi za zdravlje stanovnika Međimurske županije.

Tako naša popularna ‘Alja’ nije ni stigla posložiti sav materijal za mjerenje tlaka i šećera, a žene svih dobnih skupina pohrlile su do nje kako bi što prije saznale svoje zdravstvene vrijednosti. Nasmijale su se kad smo ih upitali: “Kontrolirate li tlak i šećer prije ili poslije kušanja delicija koje ste pripremile?”

S osmijehom na licu, Alja je neumorno mjerila vrijednosti, dok su se žene međusobno šalile i komentirale. Ipak, bez obzira na dozu humora, svima je jasno da je briga za zdravlje važna.

“Nikad ne znaš što ti tijelo poručuje dok ne provjeriš,” komentirala je jedna od žena koja je čekala u redu.

Ovaj entuzijazam pokazuje kako je zdravlje uvijek u prvom planu, čak i usred proslave tradicije i zajedništva. Dok je naša Alenka, kao uvijek, spremna pomoći i savjetovati sve one koji žele provjeriti kako stoje s tlakom i šećerom – bilo prije ili poslije uživanja u domaćim specijalitetima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije